Jessey in Londen op de Briklane Market

Londen in 12 uur: kort, maar (k)prachtig!

Engeland | Geen reacties

Een vriendinnenweekendje in 12 uur. Hoe kun je zoveel mogelijk uit je dag halen als je van 8 tot 20 uur in de Engelse hoofdstad mag doorbrengen? Wij deden het zo!

Van maandag tot vrijdag ben ik een workaholic en zit ik op kantoor, daarom wilde ik een weekend even helemaal iets anders doen. Samen met een vriendinnetje Mandy ging ik naar Londen, met de ferry.

Met de ferry naar Londen? Je kan toch ook vliegen? Ik dacht hetzelfde, maar omdat je vrijdagavond al de ferry pakt naar Harwich, begint je ‘weekendje weg’ ook al direct!

Na een heerlijke avond met wijntjes, prosecco en een 3 gangen diner op de Brittanica van Stena Line, worden Mandy en ik wakker als we de volgende ochtend aanmeren in Harwich. Na een tripje met de trein staan we als vroege vogels al in hartje centrum van Londen.

We beginnen onze dag in Shoreditch, een lekkere hipsterbuurt in Oost-Londen vol met street art, boetiekjes en lekkere eettentjes. Om 9 uur ’s ochtends is er nog niet zoveel te beleven in deze wijk, maar we komen een heerlijk koffietentje tegen die al om 7 uur open is! Black Opium Coffee, met Italiaanse eigenaren.

9.00 – Latte Macchiato en carrot cake bij Black Opium Coffee

Black Opium Coffee in Londen

Black Opium Coffee in Londen | Waar? 362-364 Old Street. Open van 7 tot 19 uur.

Met weer een nieuwe dosis energie lopen we door naar de Brick Lane Market. Een leuke markt vol met zelfgemaakte items, food, kunst en vintage!

11.00 – Brick Lane Market

Brick Lane market in Londen

Brick Lane market in Londen | Wanneer? Zaterdag en Zondag van 11 tot 18 uur. | Waar? 91 Brick Lane.

Omdat ik graag een drankje drink op grote hoogte wanneer ik een mooie stad bezoek, nemen we een cocktail (ja ik weet het, het is nog vroeg, maar wat maakt het uit!) op de twaalfde verdieping van het Hilton Doubletree, met een prachtig uitzicht op de Towerbridge en de Theems.

12.00 – Skylounge Hilton Doubletree

Skylounge Hilton Doubletree Londen

Skylounge Hilton Doubletree Londen | Wanneer? Iedere dag van 11 tot 2 uur ’s nachts. | Waar? 7 Pepys Street.

Mandy was nog niet eerder in Londen is geweest, dus als first timer moest zij natuurlijk wel even over de Towerbridge lopen. Ik werd getipt over de Bermondsey street aan de andere kant van de Theems, dus dat kwam goed uit!

13.00 – Towerbridge

Tower Bridge in Londen

Tower Bridge in Londen

Vanaf Bermondsey street (we zochten boetiekjes, maar hier zitten voornamelijk eettentjes. Ook heel leuk!) nemen we de taxi boat naar de London Eye. Dit is ideaal als je snel van de ene naar de andere kant van de stad wilt en tegelijkertijd wat bezienswaardigheden wilt meepakken)

Waar? Allerlei haltes aan de Theems. Wanneer? Afhankelijk van je eindbestemming, maar meeste haltes is om de 10 minuten. Kosten? 10 pond p.p.

14.30 – Boat bus naar London eye

Zowel Mandy en ik zijn gek van sushi, dus eigenlijk kon een Japanse lunch niet ontbreken aan ons weekendje weg. We lopen richting Convent Garden, een gezellig plein met allerlei terrasjes, straatartiesten en – hoe kan het ook anders – een leuke markt. Hier zit Sticks ’n Sushi, mijn nummer 1 hotspot van deze dag in Londen. Een sushi platter voor 2 kost rond de 20 pond en de smaak is Fan-Tas-Tisch!

16.00 – Lunch bij sticks ’n sushi

Sticks 'n Sushi in Londen

Sticks ‘n Sushi in Londen | Waar? 11 Henrietta Street

Mocht je nog een toetje willen, ga dan langs Milktrain Cafe op de 44 Bedford Street. Je moet er waarschijnlijk even voor in de rij staan, maar dan heb je ook een softijsje van matcha met chocoladestengels, disco en een hoorntje van suikerspin. Ik ben verkocht ;).

Milktrain Cafe IJsjes in Londen

Het einde van de middag nadert en daarom lopen we naar Piccadilly Circus om nog even te winkelen. Voor de echte shopaholics onder ons: hier moet je zijn voor een huge aanbod aan winkels en grote merken. Let er wel op dat dit de grootste toeristenspot is van Londen ;).

Piccadilly Circus, Londen

We sluiten onze dag in Londen af met een wijntje bij We Are Bar, op de hoek van Liverpool Train Station voordat we weer de trein instappen naar Harwich.

Om half 8 vertrekt de trein weer naar de Stena Line ferry. Moe, maar ontzettend voldaan drinken we nog een wijntje aan de bar van de Hollandica voordat we onze hut in gaan. Op zondagochtend om 8 uur meren we weer aan in Hoek van Holland. Het was een heerlijk vriendinnenweekend!