Londens beste kerstshop winkels!

Engeland | 3 reacties

Dat je in Londen moet zijn om je kerstinkopen te doen wist je misschien al. Alleen is dit winkelparadijs zó groot dat we je graag een handje helpen. Dit zijn de beste winkels om te kerstshoppen in Londen

Kerstshoppen bij Harrods Lees ook: Kerstshoppen bij Harrods >>

1. Harrods

Dé plek bij uitstek in Londen om je kerstinkopen te doen is Harrods. ´s werelds meest bekende warenhuis gaat rondom de kerstperiode all-in. Het gehele warenhuis ademt kerstsfeer, want als Harrods iets doet, dan doen ze het goed! Lees hier meer tips om te kerstshoppen bij Harrods!
Dichtsbijzijnde metrostation: Knightsbridge

2. Fortnum & Mason

In het 307-jaar oude warenhuis Fortnum & Mason wordt je overspoeld door kerstversieringen. Dit feestelijke warenhuis is versierd als één groot winter wonderland en is een must-visit voor foodie-traktaties! Speciale koekjes in kerst blikken, thee, chocolade, champagne en wijn, alles is in huis! Oh en ja, natuurlijk zijn veel van deze kerstcadeaus te personaliseren!
Dichtsbijzijnde metrostation: Piccadilly Circus of Green Park

Fortnum & Mason Londen

3. Selfridges

Op zoek naar advent kalenders of kerstversieringen? Op de 4e verdieping van Selfridges kun je in de Selfridges Christmas shop terecht voor al jouw kerstinkopen. Van mini champagneflessen tot inpakpapier, nepsneeuw tot notenkrakers en pudding tot speelgoed.
Dichtsbijzijnde metrostation: Bond Street

4. Paperchase

Wil je niet alleen indruk maken met jouw kerstcadeau, maar ook met de verpakking? Dan moet je een bezoekje brengen aan Paperchase! Je komt hier de meest schitterende versieringen tegen, speciale kerstballen als retro disco ballen en in de Flagship store op Tottenham Court Road zelfs klassiek speelgoed! Als dat geen speciale kerst gaat worden…
Dichtsbijzijnde metrostation: Goodge Street

5. John Lewis

Bij het warenhuis John Lewis in Londen hebben ze alles rondom kerst. Van inpakpapier en kerstballen tot nep kerstbomen, van kerstdecoraties voor op tafel tot tafelwaar, advent kalenders en kerstkaarsen. Je komt hier gegarandeerd ‘klaar-voor-de-kerst’ de deur uitgewandeld.
Dichtsbijzijnde metrostation: Bond Street of Oxford Circus

6. Harvey Nichols

Warenhuis Harvey Nichols geeft je mooie deals rondom rondom luxe artikelen als kleding, schoeisel, parfum, sieraden, mode-accessoires, elektronica, cosmetica en dranken als champagne’s, whiskey en wijnen. Met andere woorden, je kunt hier een compleet kerstoutfit met accessoires kopen en daarbij matchende kerstcadeau’s. All you want for Christmas…
Dichtsbijzijnde metrostation: Knightsbridge

7. Liberty

Bij Liberty in Londens Regent Street tref je genoeg keuze aan kerstdecoratie! Van de typisch Britse ´Christmas crackers´ en kerstkaarten tot adventkalenders of kerstballen in de vorm van de Big Ben, een Londense telefooncel of dubbeldekker ben je hier aan het juiste adres! Let´s go decorate!
Dichtsbijzijnde metrostation: Oxford Circus of Piccadilly Circus

Liberty warenhuis Londen

8. Debenhams

Op zoek naar kerstdecoratie of flitsende Christmas Jumpers in Oxford Street? Loop Debenhams dan zeker niet voorbij… Ja, je kunt hier écht Christmas Jumpers kopen met knipperende lichtjes, de Britten love them! Om inspiratie op te doen of jezelf in één winkel “Kerst-klaar” te kopen struin je hier tussen alle kerstartikelen waaronder kerstsokken, kerstkaarten, inpakpapier, eten en drinken, keukengerei, accessoires, kleding of mode-artikelen. Als je hier niet slaagt…
Dichtsbijzijnde metrostation: Bond Street of Oxford Circus 

Kerstshoppen in Londen nú extra voordelig!

De Britse pond staat historisch laag en dus is kerstshoppen in Londen nu extra voordelig! Bovendien reis je gemakkelijk en comfortabel per ferry en trein naar London Liverpool Street in hartje Londen. Eenmaal uit de trein kun je direct beginnen met je kerstinkopen! Wist je trouwens dat je al je kerstcadeaus gewoon kunt meenemen aan boord van onze superferry? Bij Stena Line hebben we geen bagagelimiet, dus eat your hart out en let’s go Londen!


  • Hans Kruse says:

    Eigenlijk is Londen voor shoppen best duur. Het moet dus bijzonder zijn en/of lastig online verkrijgbaar zijn. Hieronder mijn ervaring van een jaar Londen, elke drie weken een dagje vergadering bij Bank station met daarna 2 uur voor mezelf. Ik was dus gelimiteerd in mijn tijd en had ook niet altijd zin om in de spits de metro te pakken.

    1. Markt voor Kingscross station. Kraampjes met Schotse, Franse en Italiaanse lekkernijen.

    Victorinox shop (Ja die van de zakmessen). Maar meer interressant voor de lekkere geurtjes. Zit in een zijstraat van Oxford Street.

    Japanese knives shop. In geval van messen wel opsturen anders ben je ze bij de security bij de boot of vlucht weer kwijt.
    Heeft ook hele mooie eetstokjes. Vanaf Oxford Street Bij marble arches richting Bakerstreet lopen, dan loop je er vanzelf tegenaan.

    Ook op Oxford Street zit
    John Lewis warenhuis voor alle Google spulletjes die nog niet in Nederland te koop zijn. Mooie kerst sfeer. Mooie marsepeinen kerst taarten, gekocht in de uitverkoop in februari. Cadeau afdeling is ook leuk.

    In de kelder zit een grote Waitrose supermarkt met verse vis maar ook andere lekkers. Elders in de stad vind je ze ook in kleinere vorm, b.v.
    aan de Walbrook vlak bij Bank station.
    . Iets mooiere spullen dan Sainsburry’s. Ook handig voor een diner op je hotel kamer als je geen zin hebt in uit eten gaan. Of voor een diner in de trein als je diner op de nacht boot terug te laat vind. Naast de Waitrose op Walbrook zit ook een broodjes zaak. Lekkerder dan Pret a Manger
    Welke je op meer plekken in Londen vind.

    Kleine winkeltjes in Leadenhall market zijn leuk om te zien. (Diagonally uit Harry Potter 1).

    De Hema bij Victoria station is handig voor de kilo’s pepernoten en stroopwafels die je niet mee wilt sjouwen. (Zeker niet als je heen vliegt omdat de boot vol is)

    Foto’s van John Lewis had ik je al gestuurd

  • Marnix says:

    Klinkt goed!

    Gr.
    Marnix

  • Julie Nutt says:

    Sorry, maar in deze rij hoort Hamleys in Regent street! De grootste speelgoedwinkel in de world (zeggen zij zelf). Een probleem, rond kertsttijd is het wat druk, Britse ‘understatement’, dus ga vroeg!