Londens levende muur

Engeland | Geen reacties

Op slechts een steenworp afstand van Buckingham Palace kom je de opvallendste muur van Londen tegen. Een levende muur. Een wat? Ja, een levende muur! De ‘living wall’ is meer dan 21 meter hoog en bevat meer dan 20 seizoensgebonden plantensoorten, waaronder boterbloemen, krokussen, aardbeien, lavendel, lentebollen en winter geraniums. De bloemen aan de muur zijn zo gekozen dat de muur het hele jaar door ‘in bloei’ staat. Wist je dat je hier zelfs cocktails en afternoon tea kunt drinken geïnspireerd door de living wall?

Deze levende muur, één van de muren van het Rubens at the Palace hotel en Hotel 41, is op 20 augustus 2013 geopend. De muur heeft een duurzaam karakter, het helpt het hotel koeler te houden in de zomer en warmer in de winter. De muur brengt met zijn 10.000 planten aanzienlijke voordelen voor het milieu met zich mee, zoals het verbeteren van de luchtkwaliteit voor diegenen die er werkzaam zijn of door het gebied trekken wordt deze ook wel liefkozend ‘De groene longen van Victoria’ genoemd. De planten zijn door de Royal Horticultural Society samengesteld en omvatte een breed scala aan inheemse soorten. Daarbij zijn de planten geselecteerd met seizoensgebonden kleur in gedachten, variërend van blauwe tot paarse en witte tot gele tinten. Ook de natuur weet daarom de muur inmiddels te vinden, zo zijn vogels, vlinders en broodnodige bijen ook veel geziene gasten.

Proef de Living Wall

Om de komst van de muur te vieren heeft het Rubens at the Palace hotel een Living Wall-geïnspireerd menu ontworpen waarin de bloemen en planten uit de muur terugkomen. Zo bevat de nieuwe ‘Garden Afternoon Tea’ o.a. een wilde aardbei cheesecake en lavendel cupcake, naast de scones en sandwiches. Ook het bar team van het hotel heeft een heerlijk aanbod van hun eigen land, waaronder een cocktail menu met de English Garden als inspiratie. Zo komen vlierbloesem, ginger ale, basilicum, aardbeien, citroen, limoen en munt veelvuldig voor in de cocktails.

Route naar Londens levende muur

Wil je deze prachtige muur zelf bezoeken als je in Londen bent? Reis comfortabel met ons ferry en trein arrangement naar Londen en stap uit in het centrum, bij station Londen Liverpool Street. Pak vanaf hier de gele metrolijn naar station Victoria. Loop vanaf daar via Wilton Road in de richting van Buckingham Palace Road.
Ben jij bij de levende muur geweest? We horen graag jouw ervaringen!