London Zoo giraffen

London Pass: ontdek het beste van Londen

Engeland | Geen reacties

Heb je weleens van de London Pass gehoord? Met deze sightseeing pas krijg je gratis toegang tot meer dan 60 attracties in en rond Londen waardoor je het meeste uit je bezoek kan halen. Indien je de pas bij VisitBritain aankoopt, is die geldig voor 1, 2, 3 of 6 dag(en) met een dagelijkse limiet van £115 voor volwassenen. Goed plannen is dus de boodschap!

Haal alles uit de Visitor Oyster Card Lees ook: Haal alles uit de Visitor Oyster Card >>

Ik heb deze pas voor jullie uitgetest en ik kan alvast vertellen dat ik een geslaagde dag achter de rug heb. Ik heb vooraf de gratis gids doorbladerd en een lijst gemaakt met de attracties die ik zeker wil bezoeken. Indien jullie deze pas zelf gaan gebruiken, houd dan ook rekening met de afstand tussen bepaalde attracties. Plan de route op voorhand zodat je minder tijd verliest met reizen en meer tijd kan investeren in je bezoek.

London Zoo en Regent’s Park

‘s Ochtends heb ik de metro naar Baker Street genomen en van een aangename wandeling genoten in Regent’s Park om zo naar London Zoo te wandelen. De London Pas werkte heel eenvoudig: een personeelslid scande de pas en gaf een handige map van de zoo (ook digitaal beschikbaar) om mijn bezoek te plannen. Mijn ultieme favorieten hier zijn Penguin Beach, Tiger Territory, Butterfly Paradise en het recent geopende Land of the Lions maar je kan ook een interessante roofvogelshow bijwonen of een bezoek brengen aan het amfitheater.
Dichtsbijzijnde metrohalte: Baker Street of Camden Town

Charles Dickens Museum

Charles Dickens Museum Londen

Daarna heb ik de Hop-on-Hop-off bus (gratis bij uw London Pass) genomen naar Russell Square en het Charles Dickens Museum bezocht. In 48 Doughty Street vind je het huis van deze beroemde schrijver en hier heeft hij onder andere Oliver Twist en Nicholas Nickleby geschreven. In dit Victoriaans huis kan je diverse kamers bezoeken en van de ene naar de andere verdieping gaan met je handige audiogids. Zo kom je meer te weten over het leven van Charles Dickens en wat hem net inspireerde. Een aanrader voor iedere Dickens fan!

Kensington Palace en tentoonstelling van Diana

Kensington Palace

In de namiddag heb ik Kensington Palace bezocht en eerst een wandeling gemaakt door de prachtige Palace Gardens (waar je goed eekhoorns kunt spotten). Bij mijn bezoek werd de pas onmiddellijk gescand en moest ik niet aanschuiven. Ik heb de indrukwekkende staatsappartementen bezocht en tenslotte de langverwachte tentoonstelling Diana: Her Fashion Story (open tot 28 februari 2018). Tickets voor deze exhibitie waren alreeds uitverkocht maar gelukkig krijg je met de pas nog steeds toegang! Hier vind je een indrukwekkende collectie, zoals de iconische blauwe jurk die zij tijdens haar bezoek aan het Witte Huis droeg toen ze met John Travolta danste. Na mijn bezoek heb ik van een verfrissend kopje thee buiten op het terras genoten en bij het tonen van mijn London Pass kreeg ik 10% korting.
Dichtsbijzijnde metrohalte: High Street Kensington of Queensway

London Bridge en oorlogsschip HMS Belfast

HMS Belfast

Tenslotte heb ik de metro naar London Bridge genomen en een bezoek gebracht aan het beroemde oorlogsschip, namelijk de HMS Belfast. Hier kom je meer te weten over het leven aan boord van Wereldoorlog II tot 1963. Zo zie je onder andere de ziekenboeg, de kantine en bakkerij. Je kan bovendien plaatsnemen in de zitplaats van de kapitein en verschillende verdiepingen ontdekken.

Tip: achteraan de boot kan je een prachtige foto nemen met Tower Bridge op de achtergrond

Ik wens jullie alvast veel plezier en vergeet niet om jullie ervaringen te delen met ons!