Stena Germanica vaart op methanol - als 's werelds eerste ferry ooit!

Methanol project twee keer in één week bekroond

Engeland | Geen reacties

Trots zijn we op de twee nieuwe prijzen die we in ontvangst mochten nemen! Vanwege het ombouwen van de Stena Germanica in ‘s werelds eerste op methanol varende ferry. Eén van deze prijzen betreft de passagiersprijs “Eco-Ward”, die tijdens de jaarlijkse “Ferry Shipping Conference” werd uitgereikt. De tweede prijs betreft de “Ship of the Year Award”, uitgereikt tijdens de “European Marine Engineering Conference and Awards” in Amsterdam. Twee prijzen waar we zoals gezegd bijzonder trots op zijn!

Stena Germanica drinkt houtalcohol voor een beter milieu Lees ook: Stena Germanica drinkt houtalcohol voor een beter milieu >>

In maart 2015 schreven we geschiedenis met het in de vaart brengen van ’s werelds eerste op methanol varende ferry op de route Kiel – Göteborg. Vanaf deze periode draait het methanol project als een proef, waarbij het gebruik van methanol constant verder wordt ontwikkeld en geëvalueerd. De resultaten tot nu toe zijn veelbelovend. Er zijn drie motoren volledig omgebouwd en de vierde is in de komende maanden aan de beurt.

Duurzaamheid is een belangrijk strategisch onderwerp voor Stena Line. Dit is een zeer waardevol project, niet alleen voor ons als bedrijf, maar ook voor de gehele bedrijfstak. – Niclas Mårtensson, CEO Stena Line

Milieuvriendelijker varen op methanol

Methanol is milieuvriendelijker dan de gebruikelijke scheepsbrandstof. Bij gebruik ervan worden de emissies Sox en PM met 90% gereduceerd en Nox met ongeveer 60%. Onze Deputy CEO Niclas Mårtensson legt uit waarom het project zo belangrijk is en we zoveel waarde hechten aan innovatie met een duurzaam karakter; “Wij zijn erg blij met deze twee nieuwe prijzen. Duurzaamheid is een belangrijk strategisch onderwerp voor Stena Line. Dit is een zeer waardevol project, niet alleen voor ons als bedrijf, maar ook voor de gehele bedrijfstak. Dit gezien het feit dat wij lange termijn alternatieven voor duurzame brandstof nodig hebben om concurrerend te kunnen blijven opereren. Daarom willen wij ook graag onze partners Wärtsilä, Methanex, Lloyds Register, de Haven van Göteborg, de Haven van Kiel en de EU bedanken voor hun bijdrage aan dit project”

Stena Line heeft voor het Methanol project al bij vier verschillende gelegenheden prijzen in ontvangst mogen nemen, te weten:

  • Swedish Maritime Day “Innovation Award 2015”
  • Green Ship Technology “GST Ship-owner of the year”
  • The Swedish Confederation of Transport Enterprises “2015 Pegasus award”
  • 2015 Global Business Excellence Awards UK “Outstanding Green Initiative Award”

Wil je meer weten over het ombouwen van onze ferry naar methanol als brandstof? Reageer hieronder en we doen ons best om jouw vraag te beantwoorden!