Midzomernacht in Zweden!

Engeland | Geen reacties

Midzomer vier je natuurlijk in Zweden! De midzomerviering bestaat uit de midzomernacht of avond en midzomerdag. De midzomernacht viert men jaarlijks op de vrijdag die het dichtste bij 21 juni valt. Midzomer (midsommar in het Zweeds) is een waar familiefeest waarbij de Zweden de komst van de zomer vieren. Overal in het land worden meibomen versierd met bladeren en bloemen. Benieuwd naar wat men eet en doet tijdens de midzomeravond? Lees snel verder!

Vorig jaar vertelde we je al over midzomer in Zweden en hoe de Zweden dit vieren. Overal in het land kom je versierde meibomen tegen, die er per streek  anders uit kunnen zien. Zorg dat je deze viering een keer kan meemaken en luister goed naar de muziek, kinderliedjes en volkswijsjes, daar zijn de Zweden gek op! Na een paar keer luisteren zing je ‘Små grodorna‘ zo mee! Goed beslagen ten ijs komen? Luister dit liedje en je kunt uit volle borst meezingen!

Eten tijdens midzomernacht

Het heerlijke midzomermaal! Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
Het heerlijke midzomermaal! Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

De succesformule van de nooit eindigende midzomeravond heeft veel dans rond de meiboom, gezang, kruidendrankjes en natuurlijk erg veel lekker eten. Sta niet gek te kijken als je als midzomermaal een heerlijke smörgåsbord aantreft en gemarineerde haring met zure room, de nieuwe oogst aardappelen met dille, knäckebröd, gerookte zalm, spare-ribs, kaas en bieslook tegenkomt. Een toetje? Ook dat is voorzien, lekkere aardbeien in slagroom bijvoorbeeld! Natuurlijk hoort hier ook bier en Zweedse schnaps bij… Eet smakelijk!

Foto’s: Carolina Romare en Tina Stafrén/imagebank.sweden.se