Londen skyline bij schemering

Museums, festivals en theaters in Londen deze herfst!

Engeland | Geen reacties

Natuurlijk is er het hele jaar genoeg te doen in Londen, maar deze herfst is er weer voor ieder wat wils! Zo opent het nieuwe Design Museum in Kensington, is men het Tate Modern museum aan het uitbreiden en zullen er verschillende festivals plaatsvinden in de bruisende metropool. Welke? Dat vertel ik je graag!

Museums in Londen deze herfst

Dit herfstseizoen kan de museumbezoeker in Londen weer volop genieten. Zo is de uitbreiding van ´s werelds meest bezochte museum voor moderne en hedendaagse kunst geopend, waarmee het museum zijn vloeroppervlak heeft verdubbeld! De uitbreiding van Tate Modern kan je niet ontgaan, het is namelijk een verticale nieuwbouw die ´s avonds van buitenaf gezien oplicht en andersom aan de binnenkant van daglicht wordt voorzien. Naast Tate Modern opent het nieuwe Design Museum in Kensington op 24 november en zal er een nieuwe interactieve wiskundegalerij in het Science Museum openen op 8 december.

Festivals in Londen

Londen is al een bruisende stad van zichzelf, maar de mooie herfstagenda vol met festivals zal dit alleen maar kracht bijzetten! Zo start het wereldbekende London Design Festival van 17-25 september in de Britse hoofdstad en volgt vervolgens het London Film Festival van 5-16 oktober. Als je gek bent op muziek, en jazz muziek in het bijzonder, boek dan je overtocht naar Londen rond de periode 11-20 november voor het London Jazz Festival. Nog meer mooie festivals in (en buiten) Londen delen we hier met je.

Liever shoppen in Londen en tegelijk geïnspireerd worden door de nieuwste mode? Het beste van de Britse mode is tijdens de London Fashion Week te zien in september, met als hoogtepunt de London Fashion Weekend (16-20 september). Tijdens het festival ‘The Streets’ in november zullen in de hoofdstraten van zeven ‘bouroughs’ (gemeentes van Londen) meerdere bekende jazzmuzikanten optreden. Enjoy!

Theaters en musicals in Londen

In de wereldberoemde theaters van West End in Londen geven een aantal acteurs uit Hollywood acte de présence waaronder Ian McKellen, Dominic Coopter, Kenneth Branagh en Patrik Stewart. Daarnaast komen een aantal nieuwe musicals uit Broadway overgewaaid zoals School of Rock (vanaf 24 oktober) en Dream Girls (vanaf 19 november).

Bij de dansshows heeft de olympische choreograaf Akram Khan een prachtige show met het Engels Nationale Ballet én ster van het Royal Ballet, Carlos Acosta, van 15-19 november 2016. Kortom, voor ieder wat wils in Londen deze herfst!