Stonehenge - UNESCO werelderfgoed in Engeland

Must see UNESCO Werelderfgoed in Engeland

Engeland | Geen reacties

Dat Engeland veel moois te bieden heeft is een understatement. Maar wist je dat Engeland barst van het UNESCO Werelderfgoed? UNESCO Werelderfgoed is een gebied dat door de Verenigde Naties erkend is als cultureel, natuurlijk of van historische betekenis. Deze gebieden zijn daarom internationaal beschermd en zéér de moeite waard een bezoekje te brengen!

Het cultureel erfgoed van Engeland omvat één van de oudste beschavingen van West-Europa en een van de grootste rijken die de wereld ooit gezien heeft. Ga met ons mee en ontdek de mooiste UNESCO Werelderfgoed gebieden van Engeland.

Britain's Areas of Outstanding Natural Beauty Lees ook: Britain’s Areas of Outstanding Natural Beauty >>

 

1. Stonehenge

Stonehenge is één van de meest iconische monumenten van Engeland die de test van tijd heeft overleeft. De bouw van dit overblijfsel uit de verre steentijd blijft tot op de dag van vandaag een mysterie, al zijn hier genoeg mooie legendes over te vinden… Wist je dat de zwaarste stenen van Stonehenge 50 ton wegen, het ongeveer 1600 jaar heeft geduurd om het te bouwen en deel uitmaakt van een groter landschap met daarin ongeveer 400 oude monumenten?

2. Bath

Bath - UNESCO Werelderfgoed in Engeland

De stad Bath nabij Somerset was ooit een Romeinse gelegen tussen de heuvels en voorzien van warmwaterbronnen. Nu, bijna 2000 jaar later is dit één van Europa´s meest elegante 18e-eeuwse steden. Bath is een must-see als je Jane Austen fan bent. En wist je dat Bath meer museums per vierkante mile heeft dan welke andere Engelse stad dan ook?

3. Hadrian’s Wall

Hadrian's Wall - UNESCO Werelderfgoed in Engeland

Hadrian’s wall is de muur van keizer Hadrianus en was ooit de noordelijke grens van het Romijnse rijk. Deze 117 kilometer lange werd in 1987 opgenomen als UNESCO Werelderfgoed en vormt tegenwoordig een prachtig afwisselend pad wat zich uitstrekt van de oevers van de rivier de Tyne bij de Noordzee tot de Solway Firth aan de Ierse Zee. Langs het Hadrian’s Wall Path kun je de resten zien van oude nederzettingen en forten en kom je langs prachtige grensdorpen en -stadjes zoals Brampton. Wist je dat zo´n 15.000 man ongeveer 6 jaar bezig zijn geweest om deze muur te maken?

4. Westminster Abbey

Westminster Abbey - UNESCO Werelderfgoed in Engeland

Westminster Abbey is al bijna 1000 jaar een oude abdij in het hart van Londen voor politiek en religie. Zo liggen hier honderden grote Britten begraven, waaronder Elizabeth I, Charles Dickens en Charles Darwin. Natuurlijk is Westminster Abbey ook bekend vanwege het huwelijk van Prins William en Kate Middleton en kun je op dezelfde plek staan als waar zij zijn getrouwd. Wist je dat de officiele naam van Westminster Abbey de Collegiate Church of St Peter at Westminster is en er niet minder dan 17 koninklijke huwelijken hebben plaatsgevonden?

5. Houses of Parliament

Houses of Parliament - UNESCO Werelderfgoed in Engeland

Eén van de meest herkenbare gebouwen van Groot-Brittannië is de Houses of Parliament. Dit fascinerende gebouw geeft een groots uitzicht over de rivier de Theems. Wil je een kijkje nemen? Reserveer dan tickets voor een rondleiding en vergeet eenmaal buiten niet om een foto te maken met de Big Ben… Wist je dat de de Houses of Parliament meer dan 100 trappen, meer dan 1000 kamers en meer dan 4,5 kilometer aan gangen heeft? Dat is net zoveel als de 5 kilometer aan cardeck op onze superferries!

6. Jurassic Coast

Jurassic Coast zonsondergang - UNESCO Werelderfgoed in Engeland

De Jurassic Coast in Engeland bestaat uit fascinerende rotsformaties en fossielen die meer dan 185 miljoen jaar aan geschiedenis van de aarde in kaart brengen. Maak prachtige wandelingen langs de kust en geniet van de zeelucht en het uitzicht vanaf de hoogste kliffen van deze natuurlijke World Heritage Site. In voor een goede wandeling? Neem dan het Zuid-West Coast pad, wat over de gehele lengte van de Jurassic Coast loopt. Wist je dat veel gebieden van de Jurassic Coast al op de lijst staan van Britain’s Area’s of Outstanding Natural Beauty?

7. Blenheim Palace

Blenheim Palace - UNESCO Werelderfgoed Engeland

Blenheim Palace is een van de mooiste statige huizen in Groot-Brittannië omgeven door een prachtig park en elegante tuinen. Blenheim Palace is vanzelfsprekend een World Heritage Site en het exterieur van de villa werd recent gebruikt in de James Bond film SPECTRE, als locatie voor een vergadering. Wist je dat Blenheim de geboorteplaats is van Winston Churchill?

8. Caernarfon Castle

Caernarfon Castle - UNESCO Werelderfgoed in Engeland

Caernarfon Castle in Wales maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed ‘Kastelen en stadsmuren van Koning Edward in Gwynedd’. Het kolossale kasteel van Edward I bij Caernarfon is het machtigste en meest indrukwekkende kasteel van de Engelse en Welsh monarchen. Bewonder en wandel door de vijf poorten en zes valhekken, zodat je een echt idee krijgt van hoe angstaanjagende dit monument in het Wales de 13e eeuw geweest moet zijn.

We zijn benieuwd naar jouw verhalen en ervaringen van deze UNESCO Werelderfgoed én andere mooie plekken in Engeland. Met onze superferries vaar je comfortabel naar Engeland. Bovendien hanteren we geen bagagebeperking, dus al jouw bagage kan mee! Zien we je binnenkort aan boord?