De Royal Albert Hall in Londen

Muziek in Engeland!

Engeland | Geen reacties

Heb je binnenkort een trip naar Engeland gepland? Ga dan op muzikaal avontuur in Londen! Of je nou van klassieke ballades houdt of krachtig Rock & Roll gezang, deze multiculturele stad heeft het allemaal!

Royal Albert Hall

Natuurlijk raad ik je aan om een bezoek te brengen aan de Royal Albert Hall in Londen, een wereldberoemd concertgebouw. Je kan vooraf een tour boeken om het prachtige auditorium te bekijken en de gallerijen plus koninklijke boxen. Het meest beroemde onderdeel van dit gebouw is echter de schitterende koepel die oorspronkelijk werd gebouwd voor de akoestiek. Wist je dat deze destijds ter paard van Manchester naar Londen werd gebracht?
Dichtsbijzijnde metrostation: South Kensington en High Street Kensington

Handel & Hendrix house

Vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan het Handel & Hendrix huis in Londen, een must voor alle muziek fans! Hier kan je de woonplaats bezoeken van de legendarische artiest George Frideric Handel en Jimi Hendrix. Het is bovendien heel centraal gelegen, namelijk in het district van Mayfair waar je van de beste afternoon teas kunt genieten.
Dichtsbijzijnde metrostation: Bond Street

Liverpool

Beschik je over voldoende tijd om Engeland te ontdekken? Maak dan een dagtrip naar het bruisende Liverpool! In The Beatles Story vind je namelijk het grootste Beatles museum ter wereld. Daar kan je originele items bekijken van onder andere John Lennon, George Harrison en Ringo Starr. Op korte wandelafstand van het museum is Pier Head waar je een 4D film kan bekijken die gebaseerd is op het leven van de band.

Vergeet geen travelcard of oyster card aan te kopen om rond te reizen in Londen. Indien je in Engeland, Wales of Schotland gaat rond reizen kun je individuele treintickets aankopen of een voordelige BritRail Pas.