Nachtje slapen in het museum

Engeland | Geen reacties

Wie kent de film Night at the Museum niet? In deze film gebaseerd, op het kinderboek uit 1993 van Milan Trenc, werkt Ben Stiller als nachtbewaker in het Natuurhistorisch museum. Al snel komt hij erachter dat een eeuwenoude vloek de ‘bewoners’ van het museum ‘s nachts tot leven wekt. Of jouw overnachting in het museum ook zó spannend zal worden is de vraag, maar wist je dat je zelf kunt slapen in de museums van Londen, waaronder het British Museum uit de film? 

Meerdere museums in Londen openen hun deuren bij nacht speciaal voor heuse ‘slaappartijtjes’. Dit is een uitgelezen kans om het museum in het donker te verkennen en deel te nemen aan leuke en leerzame activiteiten. Zo kun je overnachten tussen de zoogdieren, fossielen, rijke geschiedenis en zelfs tussen al het speelgoed van Hamleys! De verschillende museums hebben allen hun eigen nachtprogramma en zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar oud (alleen bij Hamley ligt de leeftijd op 5-11 jaar). Ben je iets ouder dan 11 jaar? Niet getreurd! In het National History Museum mogen ook volwassene overnachten tijdens het speciale ‘Dino Snores for Grown-ups’ event.

The British Museum

Logeren in een museum net als in de film Night at The Museum: Secret of the Tomb uit 2014 met Ben Stiller en Robin Williams, hoe gaaf is dat? Eerder vertelde we al dat het British Museum in Londen een bezoekje waard is, maar om het voor kinderen nog specialer te maken krijgen ze in dit museum de kans om hier een nachtje te logeren Tijdens deze overnachting worden verschillende activiteiten gehouden en krijgen de kinderen natuurlijk wat lekkers te eten en ‘s ochtend een heerlijk ontbijtje voorgeschoteld. Kijk hier voor de beschikbaarheid.

Natural History Museum

Wat is er nou spannender dan het slapen in het Natural History Museum? Tijdens deze overnachting krijgen de kinderen o.a. een rondleiding met zaklamp door het museum, maken ze hun eigen dinosaurus t-shirt in een workshop, krijgen ze een leerzame show van een wetenschapper van het Natural History Museum en natuurlijk een ontbijtje! Kijk hier voor de datums van Dino Snores voor kinderen en voor volwassene.

London Zoo

Heb je een echte dierenvriend in huis? Dan is de overnachting in London Zoo een hele leuke verrassing! De kinderen overnachten in het BUG House van London Zoo tussen de mieren, spinnen, sprinkhanen, kikkers en bijen. Daarnaast is dit slaappartijtje niet compleet zonder een rondleiding met fakkels door de dierentuin, spelletjes, spannende verhalen en een vers en lekker ontbijt de volgende ochtend! Kijk hier voor de beschikbaarheid van de BedBUGS Sleepovers.

Science Museum

In het Science Museum in Londen kan je kroost ook overnachten tijdens de zogenaamde ‘Science Night’. Deze speciale logeerpartij bevat o.a. spannende workshops, wetenschappelijke shows, een adembenemende film in het IMAX Theater, logeren tussen de collectie en natuurlijk een smakelijk ontbijt. Kijk hier voor beschikbaarheid van de Science Nights.

Hamleys

Een vreemde eend in de bijt tussen alle museums, maar zeker niet minder leuk; Hamleys! Hét speelgoedwarenhuis van Engeland heeft ook een gelegenheid voor kinderen om te logeren tijdens de ‘Hamleys Dream Sleepover’. Tijdens dit slaappartijtje van zaterdag op zondag worden kinderen vermaakt door Hamleys Entertainers, krijgen ze een aankomst met een rode loper, VIP tour en speurtocht door de speelgoedwinkel en nog veel meer. Dit slaappartijtje is op aanvraag voor kinderen van 5-11 jaar. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Niet overnachten, maar wel naar een Museum in Londen?

Dat komt goed uit! We vertellen je graag meer over het British Museum in Londen, een must-see als je in Londen bent!