Nordens Ark dierenpark Zweden

Nordens Ark dierenpark

Engeland | 2 reacties

Op ongeveer een uur ten noorden van Göteborg ligt het dierenpark Nordens Ark. Het is een particuliere stichting zonder winstoogmerk die is opgezet om bedreigde dieren een toekomst te geven. Nordens Ark huist meer dan 80 soorten die gedijen in een Noords klimaat, zoals carnivoren, vogels, amfibieën en oude inheemse rassen. De dieren in het park zijn in gevaar of in gevaar geweest en de stichting neemt actief deel aan verschillende natuurbehoudsprojecten. Een goed initiatief dus!

Om de populaties van bedreigde dieren te versterken neemt Nordens Ark deel aan programma’s waarbij dieren in het wild worden vrijgelaten. Jaarlijks draagt Nordic Ark bij aan het fokken van onder andere slechtvalken, ganzen met witte kop, spechten met witte rug en de groene pad in het park en in haar gesloten fokkerij.

Het park is het hele jaar open en de moeite waard om te bezoeken. De lente is het een hectische maar mooie tijd in het park, met rond Pasen verschillende activiteiten. Uiteraard tref je in de lente ook kleine lammetjes, kuikentjes en kalveren. Met het warmere weer beginnen ook de vogels te broeden. In de zomer zijn de lammetjes en andere jonge dieren uiteraard al iets groter, ook dan is het erg leuk om een bezoek te brengen of een nachtje te verblijven.

Ecopark

Om het meeste uit het bezoek te halen, raden we je aan om een nacht in Nordens Ark Hotel te verblijven. Een ontbijtbuffet en toegang tot het park op zowel de aankomst- als de vertrekdag zijn inbegrepen. Wat te denken van hun Ecopark. Het in 2011 opgezette Ecopark is het grootste instandhoudingsproject van de stichting op de bodem van het huis waar je de prachtige diversiteit van de natuur zal ontmoeten langs een bewegwijzerde route van 4,5 kilometer.

Historische natuur in Ecopark

Het Nordens Ark park werkt er in hun Ecopark aan om het oude cultuurlandschap te benadrukken naar de manier waarop het tijdens de 17e en 19e eeuw verscheen. Dit doen zij o.a. door geplant naaldbos te kappen zodat het licht de grond weer bereikt en de zaden van bloemen en planten uit de oude tijd weer opstaan​. Zo maak je ​daadwerkelijk kennis met een adembenemend landschap tijdens de 4,5 kilometer lange wandeling. Daarnaast richt een groot deel van het Ecopark zich op het onderwijs en het informeren van bezoekers. Het Ecopark biedt eveneens studenten de kans om project- en diplomawerk uit te voeren over natuurbehoud, en over ecologisch herstel, soortenvoorraden en meer.

Een bezoek aan het park kan daadwerkelijk een verschil maken. De stichting heeft een rekening die ervoor zorgt dat het grootste deel van het inkomen wordt gebruikt om het beoogde doel te bereiken: dat is om de uitsterven bedreigde dieren te krijgen en te behouden.

Laat je ons weten hoe jouw bezoek aan Nordens Ark was? We zijn benieuwd!

Tags: , ,

  • Simone de Jong says:

    Hi, hebben jullie ook plek voor vrijwilligers voor 1 of 2 dagen? Wij zijn op zoek naar een mooi project waar we ons steentje aan kunnen bijdragen. Wij zijn met 15 man ongeveer. Ik hoor graag! Dank en groet!

    • Stefan says:

      Hoi Simone, dank voor jouw bericht. Wat leuk te horen dat jullie op zoek zijn naar een mooi project. Heb je interesse om op het Nordens Ark Dierenpark te helpen? Dan kan ik proberen je in contact te brengen met hen. Groeten, Stefan