Oefening op de Stena Hollandica

Engeland | Geen reacties

Safety first! Eind juni stond een grootscheepse 2-daagse oefening gepland op de Stena Hollandica i.s.m. Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Gezamelijke Brandweer, Havenbedrijf Rotterdam, Korps Marine Brandweer, de Kustwacht en Rijkswaterstaat. Hiervoor werd er geënsceneerd dat er een brand was aan boord van de Stena Hollandica en deze op zee voer. Tijdens deze oefening werden verschillende brandweerteams van het BroNS team (Brandweer op de Noordzee pre SAR) per helikopter ingevlogen, wat spectaculaire beelden opleverde!

Bij binnenkomst van Hoek van Holland stonden borden opgesteld om te informeren dat er een oefening in de regio werd gehouden. Dit om omwonenden op de hoogte te stellen van de oefening. De helikopter van de kustwacht zou immers meerdere malen teamleden van het BroNS team invliegen en daarbij boven de Stena Hollandica hangen om de teamleden via een lier op het schip te hoisten (laten afdalen).

Succesvolle oefening met helikopter

Eenmaal aan boord van de Stena Hollandica maakte de ingevlogen brandweerteams samen met de bemanning op de brug een inzetplan om de brand in te perken. Door het inperken van de brand met behulp van de ingevlogen brandweerteams zou de superferry Stena Hollandica veilig de haven binnen kunnen varen en werd voorkomen dat het schip op zee geëvacueerd moest worden. De samenwerking tussen de bemanning en ingevlogen brandweerteams verliep goed. Direct na binnenkomst van het eerste team werd de situatie doorgenomen en gekeken hoe vanaf dat moment te handelen. De helikopter pendelde onderwijl nog een aantal keer tussen de standplaats op de maasvlakte en de Stena Hollandica om brandweerteams en materieel op te pikken en aan boord te brengen.

Safety first

Veiligheid heeft binnen Stena Line de hoogste prioriteit. Daar de veiligheid van onze passagiers voorop staat zijn we blij dat we deze oefening met alle betrokken partijen hebben kunnen doen. Het simuleren en oefenen van noodsituaties is de beste manier om nog beter voorbereid te zijn en daarom voor ons van belang. We willen alle partijen dan ook enorm bedanken voor hun inzet en de fijne samenwerking!