British Museum Londen

Ontdek gratis musea in Londen

Engeland | 1 reactie

Tijdens je bezoek aan Londen mag je zeker niet vergeten om een museum te bezoeken. De toegang tot veel musea in Londen is gratis en je kan hier uren in ronddwalen… een echte aanrader dus! Ontdek deze 5 gratis musea in Londen:

Nachtje slapen in het museum Lees ook: Nachtje slapen in het museum >>

 

1. British Museum

Openingstijden: Dagelijks open van 10u-17.50u
Het British Museum bevindt zich in het hartje van Bloomsbury en huist maar liefst 8 miljoen werken, van geschiedenis en kunst tot cultuur. Er vindt bovendien dagelijks een ‘eye-opener tour’ plaats waar er een gratis rondleiding wordt gegeven door het museum. Zo zie je onder andere kunstwerken met een verschillend thema, zoals Roman Britain, Ancient Greece, Art of the Middle East en Medieval Europe.

Heb je maar een uurtje de tijd om het museum te verkennen? Ga dan naar de begane grond en bezoek de Rosetta Stone (een prachtige hiëroglief) en de assyrische reliëf. Ga daarna naar de eerste verdieping en zie de mummie van Katebet, het harnas van een samoerai en de schat van Oxus.

Het British Museum vanuit huis!

Wil je op dit moment het British Museum bezoeken, maar lukt dat niet? Bekijk dan de collectie van het British Museum vanuit huis!

2. Natural History Museum

Natural History Museum / Natuurhistorisch Musem Londen
Openingstijden: Dagelijks open van 10u-17.50u
Het Natural History Museum is één van de populairste musea in Londen. Sinds 13 juli vind je in de aankomsthal het skelet van een walvis van wel 25 meter hoog! Tijdens je bezoek kan je onder het gigantische geraamte lopen en enkele leuke foto’s nemen.

Hier ontdek je bovendien 4.5 billioen jaar geschiedenis en zie je onder andere meteorieten, vissen, vogels, mineralen, planten en insecten. Spectaculaire objecten op display zijn de Amerikaanse mastodont (een olifant uit de Ijstijd), een steen die zo oud is als het zonnestelsel, een 129 milloen jaar oude fosiel van een dinosaurus en zelfs een video over de geboorte van het leven op aarde!

Het Natural History Museum vanuit huis!

Wil je op dit moment het Natural History Museum bezoeken, maar lukt dat niet? Bekijk dan de collectie van het Natural History Museum vanuit huis!

3. Science Museum

Openingstijden: Dagelijks open van 10u-18u
Als je geïntereseerd bent in wetenschap is dit museum zeker de moeite waard! Hier vind je meer dan 15.000 objecten terug waaronder de Apollo 10 capsule en de raket van Stephenson. Bovendien kan je plaatsnemen in een 3D simulator zodat je zelf ervaart hoe het is om met de apollo de ruimte in te gaan!

Het Science Museum vanuit huis!

Wil je op dit moment het Science Museum bezoeken, maar lukt dat niet? Bekijk dan de collectie van het Science Museum vanuit huis!

4. Victoria and Albert Museum (V&A)

Piccadilly Circus in Londen. Photo by DAVID ILIFF. License: CC-BY-SA 3.0

Piccadilly Circus in Londen. Photo by DAVID ILIFF. License: CC-BY-SA 3.0

Openingstijden: Dagelijks open van 10u-22u
In het Victoria and Albert Museum vind je een fantastische collectie van kunst en design, meer dan 2.3 millioen items vind je hier terug! Dit museum is onderverdeeld in prachtige gallerijen waar je meer te weten komt over de geschiedenis van mode, sculpturen, fotografie en zoveel meer.
Bovendien heeft de V&A recent zijn programma vernieuwd en bieden zij de meest populaire exhibities aan, zoals de Medieval Renaissance gallerij waar je middeleeuwse items terugvindt.

Het Victoria and Albert Museum vanuit huis!

Wil je op dit moment het Victoria and Albert Museum bezoeken, maar lukt dat niet? Bekijk dan de collectie van het Victoria and Albert Museum vanuit huis!

5. Tate Modern

Tate Modern Museum Londen
Openingstijden: zondag – donderdag van 10u-18u en vrijdag – zondag van 10u-22u
Om meer te weten te komen over kunst is Tate Modern de pefecte keuze! Hier vind je onder andere schilderijen, tekeningen en performance art terug van beroemde kunstenaars, zoals Cézanne, Picasso, Dali, Pollock en zelfs Warhol! Bovendien kan je vanaf het café van een prachtig uitzicht genieten over het water.

Het Tate Modern vanuit huis!

Wil je op dit moment het Tate Modern bezoeken, maar lukt dat niet? Bekijk dan de collectie van het Tate Modern vanuit huis!

Vervoer naar Londen

Vanuit Nederland zijn er verschillende opties om naar Londen te reizen. De meest relaxte optie is die met de ferry vanuit Hoek van Holland! Je kunt per trein of auto naar Hoek van Holland, stapt hier op de ferry en overnacht aan boord terwijl je reist. In de ochtend kom je aan in Harwich en stap je op de trein die je in 1,5 uur naar hartje Londen brengt! Zo kun je om 9 uur ‘s ochtend al aan de High Tea met uitzicht op de Thames!


  • Bert Lokhorst says:

    Het laatste tripje naar UK. is november 2019 geweest naar London, het voordeel van de ferry vindt ik dat je aan boord tijdens de vaart het avond eten doet en slaapt in je cabin, dat spaart 2 keer een hotel overnachting uit en zo meer tijd hebt om te genieten in de UK.
    De markt op West End was verrassend, ook winkels en kraampjes bij Nothing Hill zijn bijzonder leuk.