British Museum Londen

Ontdek gratis musea in Londen

Engeland | Geen reacties

Tijdens je bezoek aan Londen mag je zeker niet vergeten om een museum te bezoeken. De toegang tot veel musea in Londen is gratis en je kan hier uren in ronddwalen… een echte aanrader dus! Ontdek deze 5 gratis musea in Londen:

Nachtje slapen in het museum Lees ook: Nachtje slapen in het museum >>

 

1. British Museum

Het British Museum bevindt zich in het hartje van Bloomsbury en huist maar liefst 8 miljoen werken, van geschiedenis en kunst tot cultuur. Er vindt bovendien dagelijks een ‘eye-opener tour’ plaats waar er een gratis rondleiding wordt gegeven door het museum. Zo zie je onder andere kunstwerken met een verschillend thema, zoals Roman Britain, Ancient Greece, Art of the Middle East en Medieval Europe.

Heb je maar een uurtje de tijd om het museum te verkennen? Ga dan naar de begane grond en bezoek de Rosetta Stone (een prachtige hiëroglief) en de assyrische reliëf. Ga daarna naar de eerste verdieping en zie de mummie van Katebet, het harnas van een samoerai en de schat van Oxus.
Openingstijden: Dagelijks open van 10u-17.30u, vrijdag open tot 20.30u

2. Natural History Museum

Natural History Museum / Natuurhistorisch Musem Londen

Het Natural History Museum is één van de populairste musea in Londen. Sinds 13 juli vind je in de aankomsthal het skelet van een walvis van wel 25 meter hoog! Tijdens je bezoek kan je onder het gigantische geraamte lopen en enkele leuke foto’s nemen.

Hier ontdek je bovendien 4.5 billioen jaar geschiedenis en zie je onder andere meteorieten, vissen, vogels, mineralen, planten en insecten. Spectaculaire objecten op display zijn de Amerikaanse mastodont (een olifant uit de Ijstijd), een steen die zo oud is als het zonnestelsel, een 129 milloen jaar oude fosiel van een dinosaurus en zelfs een video over de geboorte van het leven op aarde!
Openingstijden: Dagelijks open van 10u-17.50u

3. Science Museum

Als je geïntereseerd bent in wetenschap is dit museum zeker de moeite waard! Hier vind je meer dan 15.000 objecten terug waaronder de Apollo 10 capsule en de raket van Stephenson. Bovendien kan je plaatsnemen in een 3D simulator zodat je zelf ervaart hoe het is om met de apollo de ruimte in te gaan!
Openingstijden: Dagelijks open van 10u-18u

4. Victoria and Albert Museum (V&A)

In het Victoria and Albert Museum vind je een fantastische collectie van kunst en design, meer dan 2.3 millioen items vind je hier terug! Dit museum is onderverdeeld in prachtige gallerijen waar je meer te weten komt over de geschiedenis van mode, sculpturen, fotografie en zoveel meer.
Bovendien heeft de V&A recent zijn programma vernieuwd en bieden zij de meest populaire exhibities aan, zoals de Medieval Renaissance gallerij waar je middeleeuwse items terugvindt.
Openingstijden: Dagelijks open van 10u-22u

5. Tate Modern

Tate Modern Museum Londen

Om meer te weten te komen over kunst is Tate Modern de pefecte keuze! Hier vind je onder andere schilderijen, tekeningen en performance art terug van beroemde kunstenaars, zoals Cézanne, Picasso, Dali, Pollock en zelfs Warhol! Bovendien kan je vanaf het café van een prachtig uitzicht genieten over het water.
Openingstijden: zondag – donderdag van 10u-18u en vrijdag – zondag van 10u-22u

Vervoer naar Londen

Vanuit Nederland zijn er verschillende opties om naar Londen te reizen. De meest relaxte optie is die met de ferry vanuit Hoek van Holland! Je kunt per trein of auto naar Hoek van Holland, stapt hier op de ferry en overnacht aan boord terwijl je reist. In de ochtend kom je aan in Harwich en stap je op de trein die je in 1,5 uur naar hartje Londen brengt! Zo kun je om 9 uur ´s ochtend als aan de High Tea met uitzicht op de Thames!

Stefanie Sybens

Ik ben in 2015 naar Londen verhuisd met mijn partner en werk sinds 2016 als e-commerce executive voor VisitBritain. Ik hou van reizen en daarom is Groot-Brittanie de perfecte keuze. Vanwege mijn job bij VisitBritain mag ik gratis top attracties bezoeken zoals Madame Tussauds, London Zoo, Ripley’s Believe it or Not - een echte droomjob dus!

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.