Mail Rail trein in Londen

Ontdek Londen ondergronds met de Mail Rail

Engeland | Geen reacties

Londen is zo groot en divers dat in elke wijk tal van leuke dingen te doen zijn. Ook bovengronds kan je genieten van het uitzicht met de Emirates Air Line tussen Royal Victoria en North Greenwich. En sinds kort kan je ook ondergronds genieten van een nieuwe attractie: de Mail Rail van The Postal Museum.

Van de 10,5 km spoorlijn die van 1927 tot 2003 operationeel was, is het gedeelte onder het Mount Pleasant Sorting Office sinds 2017 voor bezoekers toegankelijk. De Mail Rail neemt je in een kwartiertje met een miniatuur trein doorheen een deel de posttunnels die Londen vroeger doorkruisten. Onderweg stop je bij enkele sorteerstations waar de post op- en afgeladen werd en krijg je hier ook een beeld vanuit het perspectief van een medewerker. Gedurende dit kwartier krijg je een indrukwekkend en mooi gepresenteerd zicht op de sterke en efficiënte manier waarop de Britse Royal Mail ervoor zorgde dat alle post zo snel als mogelijk op de juiste bestemming aankwam.

Dubbelticket Postal Museum en Mail Rail

Buitenterras van The Postal Museum in Londen

In de ticketprijs is een ook bezoek aan The Postal Museum (aan de overkant van de straat) inbegrepen. Daar krijg je via een mooie en interactieve tentoonstelling met informatieve panelen, kleine activiteiten en films inzicht op de manier waarop de post vroeger en nu georganiseerd werd. Ook de uitvinding van de postzegel (zoals wij die nog steeds kennen) komt aan bod.

Locatie Mail Rail in Londen

Mail Rail en The Postal Museum zijn gelegen in 15-20 Phoenix Place, Londen. Dit is op wandelafstand van de Underground haltes:

  1. Farringdon (Circle Line*, Hammersmith & City Line* en Metropolitan Line*)
  2. Chancery Lane (Central Line*)
  3. Russell Square (Piccadilly Line)
  4. King’s Cross (Circle Line*, Hammersmith & City Line* en Metropolitan Line*, Northern Line, Piccadilly Line en Victoria Line)

 
De lijnen aangeduid met * stoppen ook in Liverpool Street Station, wat de eindhalte is van de directe treinen die je vanaf onze ferry in Harwich pakt richting Londen.

Tom Lambert

Op 13-jarige leeftijd stak ik voor het eerst de Noordzee over en de ontdekkingsdrang naar nieuwe Britse ervaringen is er 20 jaar later nog steeds. Ik doe veel inspiratie op uit travelblogs en hoop dat jullie mijn enthousiasme kunnen delen. Tussen het reizen door geef ik in België natuurkunde, scheikunde en wiskunde. Ik hou van koffie, maar niet van thee. Ik hou niet van turbulentie in de lucht, maar wel van storm op zee.

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.