10x onze favoriete IJsbanen in Londen

Engeland | Geen reacties

Wil je de kerstperiode in een stad vieren waar de kerstsfeer overal te voelen is? Londen ademt kerst op alle mogelijke manieren! Van straten met prachtige kerstlichtjes tot fabelachtige kerstetalages en heuse kerstmarkten. Londen has it all! En wat is er nou leuker dan in hartje Londen, typisch Hollands, de schaatsen onder te binden? Zo kun je schaatsen op ijsbanen met uitzicht op enkele van de meest populaire attracties van Londen zoals de iconische Tower of London, het London Eye en zelfs op de binnenplaats van een zestiende-eeuws kasteel. Ik laat je graag onze 10 favoriete ijsbanen in Londen zien.

Kerstshoppen in Londen Lees ook: Kerstshoppen in Londen >>

1. Tower of London

Trek je oorwarmers, handschoenen en schaatsen aan en geniet van plezier op het ijs in een historische omgeving en met een spectaculair uitzicht! Wil je alles nog wat specialer maken? Boek dan een avond sessie onder de sterren. Na zonsondergang wordt deze ijsbaan mooi verlicht en sta je op een van de meest romantische plekken in Londen…  Uiteraard is er ook een Ice Bar & Cavé mocht je na het nodige ijsglijden toe zijn aan wat warmte, een drankje of snacks.

De Tower of London ijsbaan is 16 november t/m 5 januari open tussen 10.00u tot 16.00u. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf £ 8.50 (voor een schaatssessie van +/- 60 minuten). Pak de London underground naar station Tower Hill.

2. Camden Market

We dachten dat er geen ruimte zou zijn voor een ijsbaan tussen de Camden Market drukte, maar niets is minder waar! In de North Yard ligt een heuse 25 meter lange ijsbaan, geheel nieuw in 2019! Geniet van de kerstverlichting en antieke kroonluchters, typisch Camden!

De Camden Market ijsbaan is 15 november t/m 9 januari open. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf £ 6.00. Wandel vanaf London Liverpool Street Station naar station Moorgate en pak de Northen line richting Edgware tot station Camden Town.

3. Hyde Park (Winter Wonderland)

Winter Wonderland is de grootste gratis toegankelijke kerstmarkt in Londen. Daar hoort natuurlijk ook een  ijsbaan bij, en wat voor een! Je hebt hier de grootste outdoor ijsbaan in het Verenigd Koninkrijk tot je beschikking, omringt door een Victoriaanse muziektent en verlicht met meer dan 100.000 lampjes. Geopend van 10.00u tot 21.00u.

De Winter Wonderland ijsbaan is van 21 november t/m 5 januari open tussen 10.00u tot 22.00u. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf £ 9.50 (voor een schaatssessie van 50 minuten). Pak de London underground naar de stations Hyde Park, Queensway, South Kensington, Park Corner of Lancaster Gate.

4. Somerset House

Somerset House IJsbaan in Londen. Foto: Dave Benett

Somerset House IJsbaan in Londen. Foto: Dave Benett

Het naast de Waterloo bridge gelegen Somerset House heeft een prachtige 18e-eeuwse binnenplaats, waar de Somerset House ijsbaan is gelegen. Op de 900m² grote outdoor ijsbaan middenin dit glorieuze decor hoef je je geen moment te vervelen. Naast het schaatsen zelf zijn er tal van extra’s te zoals de Fortnum’s Lodge welke champagne, afternoon tea en zelfs private dining biedt, Club Nights waar dj’s je voorzien van Ministry of Sound en Island Records en The Christmas Arcade waarin de chique winkelstraat van Fortnum & Mason terugkomt.

De Somerset House ijsbaan is 13 november t/m 12 januari open tussen 10.00u tot 22.15u. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf £ 7.50 (voor een schaatssessie van 60 minuten). Pak de London underground naar de stations Charing Cross, Temple of Covent Garden.

5. Winter at Skylight Rooftop

De winter keert terug naar Oost-Londen, in het bijzonder naar het Tobacco Dock in Wapping. Naast de gebruikelijke feestelijke festiviteiten, waaronder een ijsbaan op het dak (ook de enige natuurlijke in heel Europa), vind je het bevroren stuk door een rij gezellige iglo’s en hutten waar je mokken glühwein en feest op geroosterde kastanjes.

De Winter at Skylight Rooftop ijsbaan is 15 november t/m 25 januari geopend. vanaf £ 12.00 (voor een schaatssessie van +/- 45 minuten). Pak de London underground central line naar station Bank Station, stap daar over op de DLR Lewisham naar station Shadwell.

6. Natural History Museum

Natural History Museum IJsbaan

Natural History Museum IJsbaan

Cultuur combineren met een potje schaatsen? Dan bezoek je de ijsbaan bij  het Natural History Museum. Deze ijsbaan ligt aan de voorkant van het iconische South Kensington Museum onder 80.000 twinkelende lichtjes en rond een 12 meter hoge boom. Uiteraard is ook hier een café bar aanwezig voor een hapje en een drankje.

De Natural History Museum ijsbaan is 19 oktober t/m 12 januari open tussen 11.00u tot 21.00u. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf £ 8.80 (voor een schaatssessie van 50 minuten). Pak de London underground naar station South Kensington.

7. The Queen’s House

Op de UNESCO-werelderfgoedlocatie Greenwich ligt een nieuwe ijsbaan. Nergens is Kerstmis beter dan Greenwich tussen de magische neoklassieke gebouwen. Geniet van het festivalgevoel van het gebied en op het ijs voor het prachtige Queen’s House.

De Queen’s House ijsbaan is 29 november t/m 12 januari open tussen 10.00u tot 20.00u. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf £ 13.50. Pak de London underground (central line) naar station Northolt en stap over op de DLR naar Cutty Sark.

8. Covent Garden

De door New York geïnspireerde ijsbaan neemt vanaf eind november het oostelijke Piazza van Covent Garden over en centreert rond een lange fles Tiffany & Co. parfum in een sneeuwbol. Schaatsers komen binnen via een door Central Park geïnspireerde brug aan in een gebied bedekt met sneeuw en oversized juwelendoosjes in de iconische blauwe schaduw van Tiffany.

De Covent Garden ijsbaan is 29 november t/m 26 december open. Toegang is gratis, maar kaartjes dienen vooraf gereserveerd te worden. Pak de London underground central West Ruislip line tot Holborn Station. Stap daar over op de Picadilly Uxbridge line tot Covent Garden station.

9. Hampton Court

Hampton Court is een prachtige locatie voor een ijsbaan. Het zestiende-eeuwse oude paleis van Koning Henry VIII viert dit jaar haar 500-jarige jubileum en is het schilderachtige decor voor deze 900m² outdoor ijsbaan. In de avond met de verlichting aan is dit een erg mooie en romantische plek. Uiteraard kun je in deze vorstelijke achtertuin de kou wat verzachten met een glühwein van de Ice Bar en Café.

De Hampton Court ijsbaan is 22 november t/m 5 januari open tussen 10.00u tot 21.00u. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf £ 15.00 (voor een schaatssessie van 45 minuten). Pak de trein naar station Hampton Court.

10. Bar Elba

Voor de eerste keer verandert de bruisende oase op het Bar Elba dak in Waterloo van de verlichte bar in een mini-winterwonderland, compleet met een kunstmatige pop-up ijsbaan met uitzicht op de skyline van de stad.

De Bar Elba ijsbaan is 13 november t/m februari 2020.

Kerstshoppen in Londen?

Zelf de schaatsen onderbinden? Reis comfortabel met ons naar Engeland voor een mooi weekend kerstshoppen in Londen!