Blije kinderen met ballonnen

Onze 5 tips voor blije kinderen!

Engeland | Geen reacties

In een wereldwijde enquête werden meer dan 5000 ouders gevraagd wat ze echt wilden voor hun kinderen. Sommigen antwoordden een gezond leven, anderen antwoordden een comfortabel leven, maar de meeste ouders, 64%, zeiden dat ze wilden dat hun kinderen gelukkig zouden zijn in het leven. Op zaterdag 17 juni lanceren we het concept van onze nieuwe kids – Happy at Sea – een schattige, knappe bruinvis die graag met vrienden zingt, danst, speelt en tijd doorbrengt. En dat is niet alleen schattig, al deze dingen zijn eigenlijk van vitaal belang voor kinderen. Daarom is hier onze 5 stappen gids voor ´Happy´ kinderen.

5 feiten die je nog niet wist over bruinvissen Lees ook: 5 feiten die je nog niet wist over bruinvissen >>

1. Knuffelen!

Het is geen geheim dat knuffelen het “knuffelhormoon” oxytocine triggert. Een hormoon dat het immuunsysteem verhoogt en de gevoelens van pijn en stress vermindert – iets dat natuurlijk ook kinderen beïnvloedt. Meerdere malen per dag knuffelen maakt kinderen gezond, slimmer en helpt hen te groeien. Bovendien geneest niets betere na een woedeaanval dan een knuffel van mama of papa.

Knuffelen met happy

2. Spelen!

Het is al lang bekend dat spelen belangrijk is voor kinderen. Als we spelen, worden nieuwe zenuwen gecreëerd en getest in de hersenen, en kunnen we onze potentiële talenten verkennen. Dit is belangrijk voor het ontwikkelen van sociale interactie en leervaardigheden. Natuurlijk houden kinderen van spelen – iets waar we allemaal van kunnen leren!

Spelende kinderen aan boord

3. Dans!

Iedereen die ooit in de buurt van kinderen was, weet dat ze graag bewegen. Bewegingen laten endorfines vrij, het ´feel good´ hormoon van het lichaam. Door dansen worden geluk en gemeenschap gedeeld, terwijl evenwicht en zelfvertrouwen worden verbeterd en je ook nog eens een snellere probleem oplosser wordt. Dansen is iets wat kinderen graag doen, en hen ook helpt met hun zelfvertrouwen en sociale vaardigheden.

Dansende kinderen aan boord

4. Zing!

Zingen voor of bij je kind creëert een sterk band en gevoelens van gemeenschap en samenhorigheid. Zingen is iets dat als sinds de oudheid in ons contact met kinderen is gebruikt: van slaapliedjes tot leuke liedjes met bewegingen en spannende teksten. Zang bevordert ook geheugenvaardigheden en is een uitstekende bron voor het bevorderen van een grotere woordenschat en nieuwe ideeën.

Zingen aan boord

5. Quality time!

Samen tijd doorbrengen met je kind, ook wel quality time genaamd, is uiterst belangrijk voor hun welzijn en ontwikkeling. Zonder dat kunnen kinderen hun sociale vaardigheden niet ontwikkelen. Maar de quality time hoeven geen urenlange activiteiten te zijn. Heb je problemen om tijd vrij te maken om van je kinderen te houden, ze te helpen en ze jou te laten helpen? Een tip: betrek ze in je dagelijkse leven en doen en laat ze je helpen bij klusjes of alledaagse dingen – zo creëer je een win-win! Nog steeds moeite? Kom aan boord en spendeer alle tijd tijdens de overtochten samen! Quality time gegarandeerd!

Kinderen tekenen aan boord

Dus waar wacht je nog op? Kom aan boord, ontmoet Happy en zing, speel, dans, knuffel en hang uit!

Tags: