Zelf scones maken recept

Recept: Engelse scones

Engeland | Geen reacties

De Britse schrijver George Orwell zag de thee als een van de peilers van de Britse beschaving. Hij schreef zelfs een essay over de beste manier om een lekker kopje thee te zetten. De afternoon tea is niet weg te denken uit het dagelijks leven.
Wie aan de afternoon tea denkt, denkt natuurlijk ook aan ‘scones’, die lekkere zoete broodje die je met jam en ‘clotted’ cream eet.

Met dit eenvoudige recept bak je zelf de lekkerste scones voor je eigen ‘afternoon tea’.

Ingrediënten Scones

  • 200 g meel (plus een beetje voor de vorm)
  • 50 g suiker
  • 50 g rozijnen
  • 150 ml melk
  • 60 g boter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout

 

Bereidingswijze:

  1. Kneed het meel samen met het bakpoeder, het zout en 40 g boter tot een stroperig mengsel.
  2. Voeg daarna de melk, de suiker en rozijnen toe en kneed het goed door.
  3. Verwarm de oven voor op 240 graden en vet je bakblik in en bestrooi het met meel.
  4. Rol het deeg uit tot het 1 cm dik is en steek met een uitsteekvormpje of glas rondjes uit van ca. 7 cm doorsnee.
  5. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm dik en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
  6. Leg de rondjes op het bakblik en laat ze ongeveer 15 minuten in de oven goudbruin bakken.
  7. Serveer ze lauwwarm met boter, jam en clotted cream of – als je dat niet kon krijgen – met geklopte slagroom of zure room.

En natuurlijk drink je er je lievelingsthee bij…

Laat je even weten hoe jouw scones smaakte? Eet smakelijk!