Cotswolds in Engeland

Reisverslag Blenheim Palace en de Cotswolds

Engeland | 1 reactie

De Cotswolds is een “Area of Outstanding Natural Beauty” en één van de populairste gebieden in Engeland. Hier kan je op korte afstand van het ene gezellige dorpje naar het andere rijden, een must voor bezoekers die de regio graag ontdekken maar ook voor fietsers en wandelaars is dit een toplocatie met zijn heuvelachtige weilanden en talloze wandelpaden.

Ik heb Golden Tours in Londen vergezeld op een dagtrip naar Blenheim Palace en de Cotswolds maar als je met de ferry meereist, kan je de pitoreske dorpjes op je eigen tempo verkennen en ondertussen genieten van het prachtige landschap.

Burford in Oxfordshire

St. John the Baptist Church in Burford

Mijn eerste stop was Burford, een middeleeuws stadje in Oxfordshire dat een belangrijke rol vormde in het verhandelen van wol en zelfs nu vind je nog diverse winkeltjes met naaibenodigheden. Ik besloot, op aanraden van mijn gids, om St John the Baptist Church te bezoeken. Deze grote kerk werd gebouwd tussen 1160 en 1475 en hier zie je prachtige pilaren, eeuwenoude schilderijen en authentieke ramen met gebrandschilderd glas. Daarna heb ik van een verrukkelijke cappuccino (met chocolade) genoten in een traditionele Engelse pub.

Tip: Wandel naar Burford Priory, een prachtig jakobijns landhuis dat in de 13de eeuw werd gebouwd als klooster en ziekenhuis. Nu wordt het bewoond door de dochter van mediamagnaat Rubert Murdoch!

Het Venetië van de Cotswolds

Moeder eend met jonge eendjes in de Cotswolds

Daarna reden we door naar Bourton on the Water, ook wel bekend als het “Venetië van de Cotswolds”. Hier vind je verschillende elegante bruggetjes dus geniet van een gezellige wandeling langs het water. Stop bovendien voor vers gemaakt “Cotswolds” ijs of bezoek het Motoring Museum waar je 7 showrooms vindt met meer dan 45 motorfietsen, pedaalauto’s, caravens en 1000 must see items!

Tip: Kinderen onder 4 jaar krijgen gratis toegang in het museum.

Stow-on-the-Wold

Tenslotte bezocht ik Stow-on-the-Wold, de oudste plaats in de Cotswolds en gelegen op een heuvel in Gloucestershire. Op deze marktplaats vind je verschillende restaurantjes en koffie bars. Tijdens je bezoek kan je St Edwards Church bezichtigen of het Cricket museum.

Blenheim Palace

Blenheim Palace in Engeland
Na mijn bezoek aan deze drie populaire Cotswolds steden was het tijd om het majesteuze Blenheim Palace te bezoeken. In 1705 werd dit prachtige paleis gebouwd voor veldheer John Churchill en in 1874 werd Winston Churchill hier geboren. Bovendien heb je bij aankomst de keuze uit verschillende tours, inbegrepen in de prijs van je ticket. Ik startte met een tour van de indrukwekkende staatskamers waar je in detail de ingewikkelde architectuur kan bekijken, maar ook adembenemende kunstwerken en meubilair. Daarna woonde ik de Churchill tentoonstelling bij waar je meer te weten komt over zijn leven, en de kamer ziet waar hij geboren werd.

Na de tentoonstelling kan je de tuinen verkennen en de Churchill Memorial Garden bezoeken bij de tempel van Diana – de romantische plaats waar Churchill zijn geliefde Clementine Hozier ten huwelijk vroeg.

Tip: Neem een foto van het prachtige meer buiten en bezoek het vlinderhuis, de lavendeltuin en Marlborough’s doolhof!

Meer informatie over de Cotswolds vind je op de officiële pagina: cotswolds.com