Ring of Kerry in Ierland

Ring of Kerry in Ierland

Engeland | Geen reacties

De Ring of Kerry is een lusvormige route op het schiereiland Iveragh in Ierland en gaat dwars door de adembenemende natuur. Deze 179 kilometer lange route brengt je langs de mooiste nationale parken, oude kloosters, de Molls Gap valleien uit de ijstijd, UNESCO Werelderfgoed, Atlantische vergezichten, schattige dorpjes en langs een van de meest gefotografeerde kusten van het hele eiland. Do we need to say more? Ik geef je een kleine impressie van de Ring of Kerry!

Causeway Coastal kustroute in Noord-Ierland Lees ook: Causeway Coastal kustroute in Noord-Ierland >>

De Ring of Kerry omvat een aantal van de mooiste stranden van Europa zoals Rossbeigh in het Ross-Maine gebied. Daarnaast maak je kennis met een ongerepte streek van Ierland en krijg je een unieke kijk in de keuken van het erfgoed van Ierland, waaronder UNESCO Werelderfgoed. Ook Charlie Chaplin en zijn gezin wisten de Ring of Kerry te vinden, zij vierden vaak vakantie in Waterville (waar een standbeeld van hem staat), waar een van zijn dochters zich permanent vestigde.

Hoewel de Ring of Kerry bekend staat als autoroute, zijn er uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden te vinden. Daarnaast is het gebied waarin de Ring of Kerry zich bevind dé plek bij uitstek voor verschillende outdoor activiteiten. Van watersporten tot vissen, paartijden, wandelen of een potje golf. Door zijn ongerepte karakter is het vissen hier een feestje. Zo vang je hier onder andere tonijn, zalm, forel, kabeljauw, mul en makreel.

Killarney

Killarney in Ierland, start- en eindpunt van de Ring of Kerry

Killarney is het startpunt van de Ring of Kerry. Dit plaatsje is geliefd door velen die na hun eerste kennismaking niet meer weg willen. Dat laatste komt goed uit, want Killarney is tevens het eindpunt van de route.

Muckross House

Muckross House in Ierland

In 1861 bracht Koningin Victoria een bezoek aan dit gebied en verbleef in Muckross House. Dit grootste landhuis in het Killarney Nationaal Park, volledig gebouwd in Victoriaanse stijl is zeker een bezoekje waard. De koningin en haar hofdames hebben na het bezoek een stuk erfgoed nagelaten; Ladies View. Deze piek torent boven het park uit en geeft een prachtig uitzicht over glinsterende meren. Tegenwoordig is dit dé plek om de mooiste foto’s te maken!

Skellig Michael

Skellig Islands in Ierland, bestaande uit Skellig Michael en Little Skellig

Skellig Michael (Sceilg Mhichíl in het Iers) is het grootste van de twee eilanden en vormt samen met Little Skellig de Skellig Islands. Op de 230 meter hoge top van Skellig Michael staan de overblijfselen van een klooster uit de vroege middeleeuwen, wat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Dit onwerkelijke plaatje is één van dé fotomomenten op de Ring of Kerry route. De eilanden zijn naast het UNESCO Werelderfgoed ook beroemd vanwege hun status als vogelreservaat van Birdwatch Ireland. Dit vanwege o.a. de populatie Papegaaiduikers, Zeekoeten en Jan-van-Genten die neerstrijken op de eilanden.

Killarney National Park

Edelherten in Killarney National Park, Ierland

Het 10.000 hectare grootte Killarney Nationaal Park staat internationaal bekend om zijn natuurschoon. Ook is er veel wetenschappelijke belangstelling voor dit park wat o.a. de wereldberoemde meren van Killarney, ruig bergachtig land, bossen, watervallen en de hoogste bergketen -de McGillycuddy’s Reeks- in Ierland omvat. Het Killarney National Park heeft vele functies van nationaal en internationaal belang vanwege een overvloed aan mossen en kostmossen, inheemse edelherten (uniek in Ierland en inheems sinds de laatste ijstijd) en eiken- en taxusbossen. Het werd daarom in 1981 ook aangewezen als UNESCO Biosphere Reserve.

Gap of Dunloe

Gap of Dunloe bergpas in IerlandDe Gap of Dunloe is een smalle bergpas op de Ring of Kerry route in Ierland. Deze pas ligt tussen Purple Mountain en MacGillycuddy’s Reeks en is ongeveer 11 kilometer lang. Tussen de Gap of Dunloe en het plaatsje Beaufort kom je langs een aantal Ogham-stenen. Ogham was het eerste systeem van schrijven in Ierland waarbij de letters waren vertegenwoordigd door reeksen lijnen dwars of aan weerszijden van een verticale steel. De Gap of Dunloe bergpas is een populaire toeristische attractie en zeer mooie tour voor op de motor. Veel toeristen bezichtigen de bergpas overigens via paard en wagen.

Overtocht naar Ierland

De Ring of Kerry in het zuidwesten van Ierland zal je absoluut bijblijven. Deze mooie route kun je het beste in een rustig tempo afleggen met eigen vervoer. Reis met de auto gemakkelijk en comfortabel met ons Landbridge arrangement naar Ierland. Op deze manier begint de vakantie al aan boord en heb je bovendien de keuze uit meerdere mogelijkheden qua overtochten naar Ierland. Alvast welkom aan boord!