Rugby World Cup 2015 in Engeland

Engeland | Geen reacties

Engeland is dit jaar in de ban van het wereldkampioenschap Rugby wat vrijdag 18 september van start gaat. Alle 20 deelnemende landen zijn inmiddels gearriveerd en hebben hun eerste trainingen gehad. In Engeland, wat in 2009 het bid won van Italië, Japan en Zuid-Afrika, belooft het toernooi wederom een spannend editie te worden. Voor de sportliefhebbers onder ons heeft het gastland één groot voordeel, het is gemakkelijk aan te reizen! Dit maakt het WK Rugby 2015 voor ons dan ook zeer toegankelijk!

Ben jij gek op Rugby? Dan is dit hét moment waarop je gewacht hebt. Het achtste wereldkampioenschap rugby zal van 18 september 2015 tot en met 31 oktober 2015 gehouden worden in Engeland. Engeland is vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken, en daarmee komt een bezoekje aan het WK Rugby wel érg dichtbij! Wie weet zie jij straks titelverdediger Nieuw-Zeeland, dat vier jaar geleden Frankrijk versloeg met 9–8, ook dit WK met de titel naar huis gaan…

Speelschema WK Rugby 2015

Het speelschema van het WK Rugby is verdeeld over elf steden in Engeland en in dertien verschillende stadions. Hoewel het WK Rugby wordt georganiseerd door de Engelse rugbybond, speelt men ook wedstrijden in het Millenium Stadium in Wales. Onder de dertien verschillende stadions vallen drie locaties in Londen (Brent, Newham en Richmond). De overige gaststeden naast Londen waar wedstrijden worden gespeeld zijn: Birmingham, Brighton & Hove, Cardiff, Exeter, Gloucester, Leeds, Leicester, Manchester, Milton Keynes en Newcastle.

Het gros van de laatste en belangrijkste wedstrijden, twee van de kwartfinales (17 en 18 oktober), beide halve finales op (24 en 25 oktober), troostfinale (30 oktober) en finale (31 oktober) worden allemaal gespeeld in het Twickenham Stadium in Londen. Zie hier het complete speelschema van het WK Rugby 2015 in Engeland.

Twickenham Stadion | © VisitBritain/Steve Barden

Twickenham Stadion | © VisitBritain/Steve Barden

 

Stadions in Londen

Zoals gezegd worden veel van de wedstrijden in Londen gespeeld, wat vanuit Nederland gemakkelijk aan te reizen is. Veruit de meeste wedstrijden, en de finale, worden in het Twickenham Stadium gespeeld. Dit stadion in Richmond ligt in een mooie omgeving. Zo kun je voor en na de wedstrijden genieten van de prachtige parken en paleizen, of een wandeling maken langs de Thames in Zuid-West Londen. Reistip: de underground naar Twickenham station.

Naast Twickenham worden er ook wedstrijden gespeeld in The Stadium in het Queen Elisabeth Olympic Park in Newham. Dit is één van Londen’s meest dynamische districten. Sinds de Olympische Spelen van Londen in 2012 is het Olympic Park nu volledig open. Je kunt dus kronkelen door de weilanden, het park, wandelen langs de mooie waterwegen of uitkijken naar wilde dieren in het riet. Heerlijk ontspannen dus na al het Rugby geweld. Reistip: de underground naar station Stratford.

Last but not least is het Wembley Stadium in Brent. In dit stadion worden twee cruciale Rugby wedstrijden gespeeld. Rondom Wembley kun je de Wembley Area verkennen of de echte drukte ervaren van Ealing Road en Harlesden. Reistip: pak de underground naar het station Wembley Park.

Hoe dan ook, dit wereldkampioenschap Rugby in Engeland is voor de Rugby-liefhebbers een unieke kans om mee te maken. Laat je ons weten als je geweest bent?