Haga in Göteborg

Shoppen in Göteborg? Onze tips!

Engeland | Geen reacties

Unieke mode van Zweedse designers, internationale merken, boetiekjes met vintage spullen, grote winkelcentra… De veelzijdigheid van het aantal leuke winkels maakt shoppen in Göteborg tot een waar genot.  Bovendien zijn de meeste winkels ook op zondag geopend. Hieronder hebben we wat tips voor een dagje shopping therapie op een rij gezet.

Stadswandeling door Göteborg Lees ook: Stadswandeling door Göteborg >>

Gezellig shoppen in Haga

In het oudste stadsdeel van Göteborg, Haga kun je lekker snuffelen in de pittoreske kleine winkeltjes. Aansluitend kun je in een van de talrijke charmante cafeetjes even uitrusten of een genieten van een heerlijke Fika.

Onze tips voor in Haga:

  • Hoogwaardig en uniek speelgoed en kinderkleding vind je in het boetiekje „Liten Karin“ (Nygatan 25)
  • In de meubelzaak „Svenssons i Lammhult“ (Järntorget 2) hebben ze stijlvolle meubelen en woonaccessoires in alle maten en kleuren die je maar kunt bedenken.

 

Binnenstad

Saluhallen in Göteborg

Het brede voetgangersgebied in het centrum en rond de „Kungsgatan“ is het modecentrum. Je vindt er de grote modeketens en winkels met hoogwaardige kledingmerken, maar ook kleine boetiekjes voor degenen die iest speciaals zoeken. In de „Victoriapassage“ bepalen de juwelierszaakjes het straatbeeld.

Onze tips voor de binnenstad:

  • Het Zweedse merk„Gina Tricot“ (Kungsgatan 31-33) heeft goed draagbare mode die niet al te duur is.
  • Voor iedereen die van lekker koken houdt, loont een bezoekje aan de „Saluhallen“ (Kungstorget), de centrale markthal van Göteborg. Deze bied een heel grote keuze aan vis en zeevruchten.

 

Hippe Zweedse mode

Magasinsgatan straat in Goteborg

Daarvoor moet je in het stadscentrum zijn rond de Magasinsgatan, Vallgatan en Södra Larmgatan. Hier vind je mode van lokale designers, woonwinkels en Vintage-zaakjes.

Onze tips voor Hippe Zweedse mode:

  • „Ragtime“ (Magasinsgatan 15, soms een heren- en dameswinkel naast elkaar) verkoopt bijzondere (tweedehands) mode uit de 60-er/70-er jaren en daarbij passende sierraden en schoenen.
  • In de design winkels „ Artilleriet“ (Magasinsgatan 19) draait het om de combinatie van hypermoderne en antieke woonaccessoires.
  • „Nudie Jeans“, het trendy Jeans-Label uit Göteborg, heeft zijn Concept-Store in de Vallgatan 15.

 

Avenyn

Avenyn Boulevard van Goteborg

De schitterende boulevard en in de aangrenzende straatjes wisselen de exclusieve boetieks, kunstgalerieën en internationale modehuizen elkaar af.

Onze tips voor in Avenyn:

  • Internationale en mondaine mode vind je bij „Code by Jens” (Teatergatan 25). Daar vind je merken als Desigual,  Replay en Odd Molly.
  • De winkel „Till ditt hem” verkoopt sierraden, tassen, alles voor de keuken en de badkamer, meubelen en bijzondere cadeau-artikelen (Södra vägen 49).

 

Nordstan

Ingang Nordstan winkelcentrum Göteborg

Tegenover het Centraal Station ligt het grootste winkelcentrum „Nordstan“. Onder één dak kom je hier mode- en schoenenzaken, elektronica, restaurants en kleine woonwinkeltjes tegen.

Onze tips voor in Nordstan:

  • In de „Papeterie“ draait alles om mooie dingen van papier en bijzondere geschenkideeën.
  • Bij de Zweedse keten „Indiska“ vind je bontgekleurde Indische mode, woonaccessoires en sierraden.

 

Gemakkelijk reizen naar Göteborg

Ook zo enthousiast geworden over het shoppen in Göteborg? We delen graag onze praktische tip, namelijk de makkelijkste reis route! Pak je vertrouwde auto en rij richting Kiel om daar aan boord van onze luxe ferry te parkeren. Eenmaal aan boord geniet je van de vele faciliteiten als restaurants en bars en natuurlijk het ongekende mooie uitzicht. Uitgerust kom je in Göteborg aan en kan het shop avontuur beginnen! Reis je daarna nog verder Zweden in? Alvast een hele fijne tijd toegewenst!