Shoppen in Londen: Oxford Street en Regent Street

Engeland | Geen reacties

Ben jij wel eens gaan shoppen in Londen? Die kans is groot, aangezien Nederlanders Londen de beste Europese shopstad vinden. Het aanbod van winkels in Londen is enorm, variërend van de Primark Londen tot de grote warenhuizen als Selfridge en Harrods. Op de bekendste winkelstraten van Londen, Oxford Street en Regent Street tref je vrijwel alle grote merken, maar ook kleinere winkels. Winkelen in Londen is dan ook altijd een feest! Om je een beetje wegwijs te maken heb ik de leukste winkels om te shoppen in Londen’s Oxford Street en Regent Street op een rijtje gezet!

Supertrendy en hippe shops in Londen Lees ook: Supertrendy en hippe shops in Londen >>

Oxford Street

Shoppen op Oxford Street in Londen is hele beleving. Oxford Street is de belangrijkste slagader van Londen als het gaat om winkelen en wordt dagelijks door zo’n half miljoen bezoekers bezocht. Dit maakt Oxford Street Europa’s drukste winkelstraat. Alle grote merken zijn met vele Flagship Stores gevestigd op Oxford Street. Niet alleen de dure merken maar ook veel warenhuizen met betaalbare kleding en goederen zoals John Lewis en bijvoorbeeld de Flagship Store van Primark. Ieder jaar rondom kerst hullen vele honderden lichtjes Oxford Street in een kerstsfeer.

Winkelen in Oxford Street

Beloofd is beloofd, natuurlijk laat ik je weten welke winkels op Oxford Street meer dan een bezoekje waard zijn;

 1. Disney Store
 2. Debenhams
 3. G-Star Raw
 4. John Lewis
 5. Marks & Spencer
 6. Selfridge
 7. Topshop
 8. Primark Londen

 

Regent Street

Regent Street tijdens het kerstshoppen Londen 2015

Regent Street tijdens het kerstshoppen in Londen

Als je gaat winkelen in Londen kun je Regent Street niet overslaan. Regent Street werd gebouwd tussen 1814 en 1825 en behoort tot de belangrijkste winkelstraten in het centrum van Londen met o.a. Oxford Street. Op de kerk na staan er geen gebouwen uit 1825 meer in de straat, deze zijn de de periode 1897 – 1925 gesloopt en opnieuw gebouwd tot de huidige situatie. Regent Street staat niet alleen bekend vanwege haar mooie winkels, maar ook vanwege haar prachtige kerstverlichting.

Winkelen in Regent Street

Ook op Regent Street zijn genoeg leuke winkels te vinden, of winkels die je gezien moet hebben waaronder;

 1. Apple Store
 2. Burberry
 3. Hamleys
 4. J.Crew
 5. Liberty
 6. Nespresso
 7. The Sting
 8. Superdry

 

Veel plezier met het winkelen in Londen! Wat zijn jouw favoriete winkels op Oxford Street en Regent Street?