Skellig Michael filmlocatie Star Wars

Star Wars locaties in Ierland

Engeland | Geen reacties

Star Wars kennen we allemaal. Wat je wellicht niet wist is dat er dichtbij huis een aantal Star Wars filmlocaties zijn die je daadwerkelijk kunt bezoeken! Waar alle andere scènes in de film met een groen scherm zijn opgenomen en zo uit een ander sterrenstelsel lijken te komen heeft men voor Star Wars: The Last Jedi op meerdere plekken in Ierland gefilmd. Waar? Dat vertellen we je graag!

Wild Atlantic Way kustroute Lees ook: Wild Atlantic Way kustroute >>

Skellig Michael

Skellig Michael in Ierland
Waar het UNESCO werelderfgoed Skellig Michael in ‘Star Wars: The Force Awakens’ al voorbij kwam als het mysterieuze eiland Ahch-To dat Luke Skywalker herbergt, gaat de verhaallijn hier verder in Star Wars: The Last Jedi.

De Skellig Islands liggen ten westen van het schiereiland Iveragh langs de Wild Atlantic Way kustroute. Het klooster op de Skellig Islands dateert uit de 6e eeuw en is te bereiken via een 600 treden tellende trap. In de zomer wemelt het er van bijzondere gasten in de vorm van duizenden Atlantische papegaaiduikers.

Brow Head

Brown Head, het meest zuidelijk gelegen punt van Ierland is een van de andere locaties die in de nieuwst Star Wars-film voorbijkomt. Het gebied staat bekend om haar dromerige uitzichten over bezienswaardigheden als Mizen Head en Fastnet Rock die langs de Wild Atlantic Way liggen.

Tijdens de opnames schijnt de Ierse luchtvaartautoriteit een no-fly-zone te hebben afgedwongen in het gebied, zodat de filmcrew belangrijke scènes kon opnemen.

Loop Head

Loop Head langs de Wild Atlantic Way in Ierland

Eveneens gelegen langs de Wild Atlantic Way is Loop Head,waar dramatische klippen zich kilometers aan de kust uitstrekken. Bij Loop Head kun je het Heritage Trail volgen middels wegwijzers en een audiogids. Langs deze route valt van alles te ontdekken, van het spotten van walvissen, broedende zeevogels en dolfijnen tot het fietsen door de schilderachtig mooie omgeving.

Malin Head

Malin Head, langs de Wild Atlantic Way in Ierland

Het meest noordelijke punt van het land, Malin Head is eveneens een locatie waar is opgenomen voor de film. Malin Head wordt beschouwd als het beginpunt van de langste kustroute ter wereld; de prachtige Wild Atlantic Way en is één van de plekken waar je het noorderlicht kunt spotten. Langs deze route tref je een onovertroffen mooi kunstlandschap, historische gebouwen en verscheidenheid aan vogelsoorten.

Ceann Sibéal

Een van de laatste stops die Star Wars in Ierland maakte, was in Ballyferriter op de landtong Ceann Sibéal. Hier werd een complete replica gebouwd van het 6e-eeuwse klooster op de Skellig Islands. De hutten in de vorm van bijenkorven diende als een Jedi-tempel. Deze indrukwekkende omgeving grossiert in verborgen baaien, grillerige kustlijnen en een adembenemend uitzicht…

Wil je de Star Wars filmlocaties zelf bezoeken? Combineer dan de overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich met één van de meerdere overtochten naar Ierland met ons Landbridge arrangement.