Zeezicht vanaf Stena Line ferry

Stena Line in 2018: een terugblik

Engeland | Geen reacties

Graag blikken we terug op 2018, wat voor ons een bijzonder jaar was! Zo bestond onze route Hoek van Holland en Harwich 125 jaar. Ook vertelde we je o.a. hoe het is om matroos te zijn, wat een droogdok is en hoe je een ship kunt wegen. Ook op zee was het mooi, zo spotte we een bultrug onderweg naar Harwich. Daarnaast opende we een nieuwe terminal, werd hard verder gebouwd aan onze nieuwe duurzame schepen en introduceerde we een schip op batterijvoeding!  

Het leven aan boord

Altijd al benieuwd geweest naar het leven aan boord van een schip? In 2018 vertelde we je ontzettend veel op dit front. Zo deed onze collega Dennis deed verslag van zijn werk als matroos aan boord en gaven andere collega’s in een korte video een impressie van hun werk op zee aan boord van onze ferry’s.

Achter de schermen

Wil je weten wat er allemaal bij het laten varen van onze ferry’s komt kijken? Of gewoon nieuwsgierig naar hoe dingen werken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Zo hebben we op YouTube een sectie ‘Achter de Schermen’ én onze serie HoeWerktHet. In deze serie, die ook op ons blog staat, leggen we je uit hoe bepaalde scheepsgerelateerde zaken nou precies werken, of wat ze betekenen. Kun je niet wachten? Bekijk de serie hieronder:

Recordaantal bruinvissen en bultruggen

Bultrug Noordzee vanaf Stena Line. Foto Wouter Jan Strietman

In 2018 werd er tijdens de maandelijkse monitoringstrips een recordaantal walvisachtige op de Noordzee gespot vanaf onze schepen! Waar de teller in 2017 niet verder kwam dan een mooie 363 walvisachtige, oversteeg 2018 dit aantal ruimschoots met 510 waarnemingen! Als kers op de taart werd er vanaf de Stena Hollandica zelfs een bultrug gespot nabij Harwich en rondom Kerst in de Nieuwe Waterweg. De bultrug die rond Kerst in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland zwom bleek dezelfde bultrug te zijn, die eerder bij Texel en Scheveningen werd gezien. Spot jij in 2019 ook bruinvissen vanaf onze schepen?

Bijzondere passagiers

Jochem van Gelder bij Stena Line voor RTL4 programma Later als ik groot ben

Een jaar vol met fijne passagiers, die we hiervoor dankbaar zijn, brengt ook enkele bijzondere gasten met zich mee. Natuurlijk zijn we trots op, en vereerd door de oorlogsveteranen die in 2018 met ons meereisden als onderdeel van de jaarlijkse herdenkingen in Wageningen en Arnhem. Wat een helden! Daarnaast waren er nog een aantal bekende passagiers waaronder de Engelse komiek, acteur en presentator Russell Brand, en Jochem van Gelder met toekomstig kapitein Gideon voor de TV opnames van het programma ‘Later als ik groot ben’.

Ook de in het Guiness Book of Records opgenomen ‘s Werelds Meest Bereisde Man maakte onze overtocht. De ‘meest bereisde’ Stena Line passagier van 2018 was ongetwijfeld Martin, die dit jaar 100 overtochten achter elkaar maakte, en bijna geadopteerd werd als personeelslid. Wie sinds 2018 wel deel uitmaakt van ons personeel aan boord is onze mascotte Happy! Die de kinderen gegarandeerd weet te entertainen!

Stena Line en duurzaamheid in 2018

Voor onszelf was 2018 zoals gezegd een bijzonder jaar waar we enorm trots op zijn. We zetten onszelf continu in voor een duurzamere scheepvaart, door innovaties te ontwikkelen en uit te proberen. Niet alleen introduceerde we een schip op batterijvoeding, we gaven haar ook een klein broertje in de vorm van een auto. Daarnaast vordert de bouw van de door ons ontwikkelde nieuwe schepen genaamd E-Flexers, de meest duurzame in zijn soort, volgens schema. We zijn dan ook trots dat we voor deze en andere innovaties als methanol, pioniers in duurzame scheepvaart worden genoemd in een rapport van de International Transport Forum. Een groter compliment kunnen we niet krijgen!

Meer mijlpalen voor Stena Line in 2018

Ook opende we in 2018 samen met de Port of Rotterdam onze nieuwe terminal en kade in Europoort, en vierde we natuurlijk het 125-jarige bestaan van de route Hoek van Holland – Harwich. Daarnaast verwelkomde we in Zweden een nieuw lid van de Stena Line-familie, de Stena Vinga en hadden we een tijdje de regenboogvlag aan boord en op onze terminals om als partner van de Europride te onderstrepen hoe belangrijk we diversiteit vinden. Waar we eveneens trots op zijn is dat we samen met Mercy Ships de “Samenwerking van het jaar” award! voor onze koffiecampagne, wonnen! Tijdens deze campagne doneerde meer dan 60.000 passagiers aan Mercy Ships, waarmee hun vrijwilligers mensen van gratis operaties kunnen voorzien op hun ziekenhuisschepen.

Op naar 2019!

2018 heeft ons veel gebracht waar we trots op kunnen zijn. Uiteraard was dit allemaal niet mogelijk zonder onze passagiers. Nogmaals hartelijk dank! Natuurlijk hopen we dat ook jij een mooi jaar achter de rug hebt, hopelijk zien we elkaar ook in 2019 weer aan boord! Tot dan!

Tags: