Top 10 koninklijke attracties

Engeland | Geen reacties

Ooit afgevraagd waar de Britse koningin haar vakantie doorbrengt? Of hoe het huis van Henry VIII eruit ziet? Goed nieuws! De Britse koninklijke familie is lang niet zo geheimzinnig als dat je zou denken. Neem zelf een keer een kijkje in deze top 10 koninklijke attracties in Engeland, en doe alsof je thuis bent…

Must see UNESCO Werelderfgoed in Engeland Lees ook: Must see UNESCO Werelderfgoed in Engeland >>

1. Buckingham Palace

Eén van Groot-Brittannië’s meest herkenbare bezienswaardigheden, Buckingham Palace in Londen, is het kantoor en de officiële residentie van Koningin Elisabeth. Ieder jaar in augustus en september opent de Koningin haar huis voor bezoekers, jouw kans om door de State Rooms en tuin de wandelen terwijl je geniet van de prachtige Royal Collection.

2. Kensington Palace

Kensington PalaceKensington Palace is het huis geweest van veel leden van het koninklijk huis, waaronder Queen Victoria, Diana, Princess of Wales en nu de Duke en Ducheness of Cambridge (William en Kate). Breng een bezoek aan het paleis en ontdek verhalen uit Queen Victoria’s leven door haarzelf geschreven, in de Victoria Revealed expositie.

3. Windsor Castle

Windsor Castle - © Douglas HardingHet prachtige Windsor Castle is niet alleen het favoriete verblijf van Koningin Elisabeth, het is ook nog eens het grootste en oudste nog bezette kasteel ter wereld. Absoluut een kijkje waard z ijn de State Apartmens, St. George´s Chapel (waar 10 monarchen begraven liggen), de Queen Mary’s Dolls’ House en de Drawnings Gallery.

4. Westminster Abbey

The Coronation Arch on The Long Walk leading up to Windsor Castle, Windsor Great ParkWestminster Abbey, UNESCO Werelderfgoed, is doordrenkt van meer dan 1000 jaar geschiedenis en is vanaf 1066 dé plek voor de kroning van iedere Engelse monarch geweest. Daarnaast zijn er 16 koninklijke huwelijke gesloten, waaronder die van Queen Elisabeth en het meest recent het huwelijk van de hertog en hertogin van Cambridge (William en Kate).

5. Balmoral Castle & Estate

The Coronation Arch on The Long Walk leading up to Windsor Castle, Windsor Great ParkHet in 1848 door Queen Victoria gekochte Balmoral Castle in het Schotse Aberdeenshire is sinds het moment van aankoop een privé eigendom geweest van de Koninklijke familie. Koningin Elisabeth en haar familie spenderen hier vaak de zomer. Rond april tot juli opent dit kasteel jaarlijks haar deuren voor bezoekers.

6. Sandringham House & Estate

The Coronation Arch on The Long Walk leading up to Windsor Castle, Windsor Great ParkHet Sandringham House in Norfolk is een van Koningin Elisabeth’s favoriete huizen. Ze brengt hier vaak de Kerst door  samen met haar familie. Het Sandringham House is al sinds 1862 een privé eigendom van vier generaties van monarchen. Het huis is ooit tot het ‘Meest comfortabele huis in Engeland’ benoemd. Benieuwd? Het Sandringham House is ieder jaar open voor bezoek van april tot november.

7. Palace of Holyroodhouse

The Coronation Arch on The Long Walk leading up to Windsor Castle, Windsor Great ParkGeen enkele trip naar Edinburgh is compleet zonder een bezoekje aan het Palace of Holyroodhouse, het officiële verblijf van Queen Elisabeth in Schotland. Het Paleis staat bekend als het huis van Mary, Koningin van Schotland, welke hier ooit trouwde en getuige was van een moord op haar secretaresse. De tour door het paleis gaat langs de State Apartments, door de tuinen en de Queen’s Gallery.

8. Hampton Court Palace

The Coronation Arch on The Long Walk leading up to Windsor Castle, Windsor Great ParkHet Hampton Court Palace in het Londense Richmond was het favoriete Koninklijke verblijf van Henry VIII. Stap terug in de tijd voor een kijkje in het leven van Henry VIII’s keuken, zijn bekende doolhof in de tuin en woon een dienst bij in de prachtige Chapel Royal. Trek wat extra tijd uit voor de Hampton Court Gardens welke internationaal bekend als een van de mooiste tuinen ter wereld.

9. Edinburgh Castle

The Coronation Arch on The Long Walk leading up to Windsor Castle, Windsor Great ParkOp de top van een inactieve vulkaan op Edinburgh’s Royal Mile staat Edinburgh Castle, de meest populaire toeristische attractie van de stad. Dit kasteel werd in de middeleeuwen het koninklijke kasteel en is nu de thuisbasis van de Schotse kroonjuwelen, de Stone of Destiny en het bekende 15e eeuwse kanon Mons Meg.

10. Tower of London

The Coronation Arch on The Long Walk leading up to Windsor Castle, Windsor Great ParkEén van ‘s werelds meest beroemde forten, is de Tower of London. De Tower of London heeft dienst gedaan als een koninklijk paleis, gevangenis, wapenkamer en zelfs dierentuin. Vandaag de dag is het een UNESCO World Heritage Site waar je prachtige kroonjuwelen kunt bewonderen. Zeker een bezoekje waard!

Wil je meer zien of lezen over de Britse koninklijke familie? Lees dan ook de 90e verjaardag van Koningin Elizabeth.