Ipswich, East Anglia

Top 10 uitstapjes in East Anglia

Engeland | 2 reacties

In East Anglia zijn veel leuke en interessante plaatsen die je gemakkelijk kunt bezoeken wanneer je in Harwich van de ferry komt. East Anglia, gelegen aan de Oostkust van Engeland is een van de droogste regio’s van het land, kent een rijke geschiedenis en huist veel pittoreske dorpjes. Hieronder vind je onze top tien met suggesties:

Verrassend East Anglia Lees ook: Verrassend East Anglia >>

1. Norwich

Norwich Engeland

In deze historische stad in het hart van Norfolk is er voor jong en oud heel wat te bekijken en doen. Er is een groot aanbod aan winkels: grote ketens maar ook kleinere boetiekjes, en er is een markt die zes dagen per week open is. Breng een bezoek aan het kasteel, de kathedraal of de vele galerieën en relax in een van de vele restaurantjes en cafés die je overal in de stad verspreid vindt

2. Cambridge

Gondel varen in Cambridge

Ga punteren op de rivier en bekijk deze wereldberoemde universiteitsstad vanaf het water.  De gebouwen van de colleges zijn een must voor wie van architectuur houdt. Wanneer je meer van de soms bizarre geschiedenis van de gebouwen wilt weten, raden we je aan een rondleiding te doen. Voor kinderen is het Museum of Zoology erg leuk, en een bezoekje aan Fitzbillies waar je kunt genieten van de beroemde Chelsea buns.

3. Woodbridge

In dit levendige stadje in Suffolk vind je de Woodbridge Tide Mill en is vlakbij Sutton Hoo een plaats waar bij archeologische opgravingen een gaaf grafschip vol Angel-Saxische voorwerpen uit de 6e eeuw zijn blootgelegd. Je kunt er lekker eten in een van de vele restaurantjes met uitzicht op de Deben. Misschien zie je er wel een van de zeehonden.

4. Southend-on-Sea

Tijdens een tripje naar Southend-on-Sea moet je beslist een wandeling maken op de pier die maar liefst 2 kilometer lang is. Je hebt er een schitterend uitzicht en in het Salt Café aan het eind van de pier kun je prima eten!

5. Colchester

Colchester Castle Park

Colchester in Essex is de oudste stad in Engeland. Het was een van de belangrijkste Romeinse vestingen en kent een rijke historie. Vandaag de dag is het een moderne stad met veel winkeltjes, restaurantjes en gezellige café’tjes. In het kasteel Colchester Castle worden veel leuke en leerzame evenementen georganiseerd.

6. Ipswich

Ipswich is een bruisende plaats waar je goed terecht kunt als je van cultuur en historie houdt. Het is een leuk plaatsje voor een dagje uit. Je kunt er prima wandelen langs het water, de historische gebouwen verkennen en een bezoek brengen aan de grootste verzameling werken van de bekende schilder John Constable.

7. Bury St Edmunds

Bury St. Edmunds kun je het best bezoeken in de lente. Dan staat de stad letterlijk in bloei. Je vindt er veel gelegenheden om te eten en te drinken, een hoop kleine winkeltjes, een kathedraal en in de Abbey Gardens kun je genieten van een prachtige bloemententoonstelling.

8. Sheringham and Cromer

In deze Victoriaanse kuststadjes valt veel te beleven. Aan het eind van Cromer Pier vind je een  theater.  In de staatjes en steegjes barst het van de winkeltjes, pubs, cafés en restaurants waar je kunt genieten van de Cromer krab.
In de omgeving zijn veel wandelroutes beschikbaar zowel langs de kust als naar het platteland vanuit Sheringham. Het strand bij Sheringham heeft een prijs gewonnen, omdat het zo kindvriendelijk is.

9. Ely

Ely in Engeland

De prachtige kathedraal domineert de skyline van dit plaatsje in Cambridgeshire. Het stadje was oorspronkelijk een eiland tot de omliggende ‘Fens’ in de 17e eeuw werden drooggelegd. De naam is afgeleid van ‘Isle of Eels’ (Eiland van de paling).

10. Great Yarmouth

Dit vissersplaatsje aan de oostkust is een populaire badplaats voor het hele gezin met z’n bruisende centrum en brede strand. Leuk voor kinderen zijn het pretpark Pleasure Beach en Merrivale Model Village een soort Madurodam.

Deel jouw favoriete plaats!

Wat is jouw favoriete plaats in East Anglia, Groot-Brittannië of één van onze andere bestemmingen? Wij zijn benieuwd! Deel het met ons en maak kans op een mooie Minicruise naar Londen! Delen doe je hier.


 • Cees de Heer says:

  Leuk allemaal Norwich is nog leuker , veel evenementen zie overzicht van het het stadhuis,mooie parken en tuinen etc. maar de mooiste tuin en die staat er niet bij waarde Stefan,daar moet je naar toe is :East Ruston Gardens ( zie website ),en de hallen blickling hall etc….en nog veel meer mooie dingen in Norfolk, ik heb 20 jaar gewoont in Norwich…in je blog kan je niet alles beschrijven…..Norfolk is zo mooi ….met plezier gewoond beter als Londen…. niets aan …voor mij dan….

  • Stefan says:

   Hoi Cees, dank voor jouw reactie en tips! Helaas kunnen we inderdaad niet alles beschrijven in de blogs, tips zijn daarom altijd welkom! Je kunt de East Ruston Gardens (en Blickling Hall) ook als reistip toevoegen op onze site via deze pagina: https://blog.stenaline.nl/reistips/

   Het leuke is dat je daarmee nog kans maakt op een gratis MiniCruise naar Londen ook!