Reistrends 2017

Trends en voorspellingen: zo reizen we in 2017

Engeland | Geen reacties

Onze keuze van de bestemming laat zien wie we zijn, vooral omdat we staan ​​te popelen om onze reiservaringen te delen op social media. Iedereen wil opvallen en anders zijn, ook als het gaat om wat we zien en wat we doen. Online en individuele boekingen, evenals apps gaan een cruciale rol spelen voor en tijdens de reis, maar wat zijn eigenlijk de reis-trends voor 2017? We vroegen hoofdredacteur, Kajsa Beausang van het Zweedse reismagazine RES haar voorspellingen met ons te delen.

Kajsa Beausang is hoofdredacteur van het Zweedse reismagazine RES en praat op de Zweedse TV4 over reistrends.

Op reis als een weerspiegeling van je levensstijl

Surfen op reis! Eén van de reistrends in 2017 is reizen als levensttijl

We reizen individueel en willen graag veel persoonlijke vrijheid tijdens een reis. De keuze van de reis en de bestemming laat zien wie we zijn en wie we willen zijn. Reizen is een soort statusindicator en identiteit geworden. We kiezen voor bestemmingen op basis van vrije tijd, interesses en hobby’s, zoals wijn tours, marathon reizen, surf trips, enz. We hebben steeds meer aandacht voor het verblijf, of het nu een accommodatie in een bepaalde stijl is of op een bijzondere locatie. De accommodatie is tegenwoordig iets wat we ook graag willen delen om er misschien een beetje mee te pronken. Het aantal dagen voor een reis varieert ook steeds meer, de traditionele wekenlange reis verliest aan populariteit, nu reizen we vaker en maken we meer korte trips.

Het ontdekken van de echte en oprechte bestemming

Hoewel de grote volumes aan reizigers naar de klassieke vakantiebestemmingen blijven gaan, zien we nog steeds een aantal trends in deze reizen. Een algemene trend is om te reizen naar andere steden dan de massa. We willen de tweede grootste stad van een land ontdekken in plaats van de hoofdstad. We willen we iets nieuws zien, maar we zijn ook op zoek naar het échte leven in deze steden. De belangstelling voor steden in Oost-Europa blijft stijgen, ook hieruit blijkt dat we op zoek zijn naar de plekken weg van de meer toeristische stadscentra. In plaats van de drukte zoeken we de wijken op waar het “echte leven zich afspeelt.”

Sociale inspiratie en ansichtkaarten

Reistrends 2017 social inspiratie

We maken steeds meer gebruik van digitale media, apps en sociale media. Facebook en andere sociale media zijn de nieuwe ansichtkaarten en geven stiekem ook voldoening door een beetje op te scheppen over onze avonturen. Social media is een zeer belangrijke bron van inspiratie in de keuze van de bestemming – we genieten van reizen naar plaatsen die we bij vrienden en kennissen hebben gezien. Steeds meer reizen en accommodaties zijn geboekt via mobiele apparaten en we we gebruiken steeds vaker apps en digitale media als we op vakantie zijn. Of het nu is om de offline kaarten of stadsgids apps te downloaden…

Bedankt voor het delen van je gedachten Kajsa!

Herken jij jezelf in deze trends? We zijn benieuwd naar jouw reactie en manier van reizen!

Tags: