Vissers gered door Stena Saga bemanning

Twee vissers gered door de bemanning van de Stena Saga

Engeland | 2 reacties

Bij Stena Line staat veiligheid hoog in het vaandel en focussen we ons continue op onze organisatie, de juiste veiligheidsprocedures, moderne technieken en het regelmatig uitvoeren van veiligheidsoefeningen. Hierdoor kon de bemanning van de Stena Saga snel handelen en konden zij 2 vissers redden van een zinkend schip in de vroege ochtend van woensdag 22 maart jl.

Woensdagochtend 22 maart omstreeks 04.30 uur, de Stena Saga was onderweg van Oslo naar Frederikshaven, toen de bemanning een noodsignaal zag. Stena Saga voer richting de locatie van het noodsignaal en nam contact op met de nood-radio in Denemarken, Lyngby Radio.

Na de reddingsoperatie verteld Johan Svanberg, Kaptein van de Stena Saga, dat ze meerdere lichtkogels hebben gezien en even later zagen ze een licht van een reddingsboot. Er is een keuze gemaakt om de Fast Rescue Boat (FRB) te lanceren.

“Het is ons gelukt om de twee vissers te redden die in een reddingsboot waren gesprongen toen hun vissersboot begon te zinken”, aldus Johan Svanberg.
Toen de Stena Saga bemanning erin geslaagd was om de vissers te redden, was de vissersboot al gezonken.

Stena Saga kapitein Johan Svanberg links, met zijn bemanning

Een helikopter heeft de twee vissers mee genomen. Ze zijn naar het ziekenhuis gegaan in Aalborg ter observatie. Bij aankomst bleken beide in relatief goede gezondheid en vol goede moed.

Ben jij ooit eens gered? Deel jouw verhaal hieronder. /Amy


  • Vince says:

    Wat hebben deze vissers geluk gehad zeg! Bijzonder om dit soort verhalen in deze tijd nog te lezen. Ik ben blij dat het goed is afgelopen door deze helden!

  • Mara says:

    Mooi om te lezen dat er zo goed gehandeld is om de vissers te redden. Goede communcatiemiddelen en oplettendheid is dus erg belangrijk. Op zee kan er van alles gebeuren natuurlijk.