Bonfire Night vreugdevuren in Engeland

Wat is Bonfire Night?

Engeland | Geen reacties

Bonfire Night (ook wel bekend als Guy Fawkes Night en Firework Night) heb je vast wel eens voorbij horen komen. Maar wat is het? Dat vertel ik je maar al te graag!

Bonfire Night is een jaarlijkse viering in Engeland ter ere van de verijdeling van het buskruitverraad dat plaatsvond op 5 november 1605. Guy Fawkes was de man die werd betrapt toen hij een poging deed om het parlementsgebouw met 36 vaten buskruit op te blazen. Believe me or not, ieder jaar worden daarom in de eerste week van november overal in het land grote vreugdevuren aangestoken waarbij Guy Fawkes stropoppen worden verbrand.

Remember, remember the 5th of November

Bonfire Night vuurwerk in Engeland

Kinderen lopen in optocht met zelfgemaakte poppen naar de brandstapel, onder het zingen van “Remember, remember, the 5th of November!”. Dit alles wordt gevolgd door vuurwerk. Het plaatsje Lewes, aan de Engelse zuidkust, is beroemd vanwege Bonfire Night. Elk jaar komen hier duizenden bezoekers op af, daar er zeven verenigingen strijden om de grootste branden en gekostumeerde optochten rond de stad houden. Maar ook in de steden van East Anglia als Norfolk en Ipswich wordt Guy Fawkes Night gevierd.

Bonfire Night een keer meemaken?

Wil je de Bonfire Night traditie een keer bijwonen? Reis dan begin november naar Engeland af. Wanneer je met de auto naar Engeland gaat, reis je gemakkelijk via onze route vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Bijkomend voordeel is dat je vanuit Harwich niet ver hoeft te rijden, daar Guy Fawkes Night in meerdere stadjes in East Anglia wordt gevierd.