Wimbledon: een bezoekje waard!

Engeland | 1 reactie

Als men het over tennis heeft komt het bijna altijd wel ter sprake; Wimbledon (officieel: The Wimbledon Championships). Wimbledon is een grandslamtoernooi dat voor het eerst in 1877 op gras werd gespeeld en het oudste en meest bekende tennistoernooi ter wereld is. Het wordt door velen beschouwd als het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld, en een van de weinige tennistoernooien die -geheel volgens de traditie- spelers verplicht om witte kleding te dragen.

Dit jaarlijks terugkerende grandslamtoernooi wordt gehouden in de Londense buitenwijk Wimbledon op de All England Lawn Tennis and Croquet Club. Het mooie voor tennisliefhebbers uit Nederland is dat dit tennistoernooi, met zijn ligging in Londen, zeer bereikbaar is. Zo kun je de oversteek naar Engeland o.a. met ons eigen Ferry & Trein pakket maken. Reis van Londen Liverpool Street met de tube naar Moorgate Underground Station en vanuit daar naar  South Wimbledon Underground. Je gaat zeker niet voor niets naar Londen. Vanzelfsprekend is het niveau op Wimbledon erg hoog, daar vrijwel alle toppers uit de tenniswereld van de partij zijn in de strijd dit prestigieuze toernooi te winnen.

2015-07-wimbledon-combifoto

Links: De Gentlemen’s Singles Trophy en de Ladies ‘ Singles Trophy op Wimbledon. Rechts: Het personeel brengt de courts in goede conditie. Foto’s: Jon Buckle/AELTC

 

Wimbledon in cijfers

Net als de andere drie grand slams wordt Wimbledon georganiseerd onder toezicht van de International Tennis Federation (ITF). Aan het toernooi doen zowel 128 mannelijke- als vrouwelijke enkelspelers mee. Wimbledon staat bekend als het grootste grastoernooi ter wereld met het hoogste prijzengeld: dit jaar ontvangen de mannelijke- en vrouwelijke winnaars in het enkelspel respectievelijk £ 1,880,000 (omgerekend zo’n € 2,655,210).

Wimbledon Museum

Wimbledon beschikt sinds 12 april 2006 over een eigen tennismuseum, het Wimbledon Lawn Tennis Museum, wat dagelijks geopend is. Hier kun je o.a. kleding en rackets zien van beroemde spelers, evenals archiefbeelden uit gespeelde wedstrijden. Het museum heeft ook een filmzaal met 200 graden scherm, waardoor je je midden in het Centre Court waant. Wil je een stukje Wimbledon mee voor thuis? Dat kan! Tijdens het grandslamtoernooi worden 54.250 tennisballen gebruikt. Deze ballen worden, op basis van beschikbaarheid, na gebruik dagelijks verkocht aan toeschouwers op het terrein en LTA-aangesloten clubs (Lawn Tennis Association). Voor zo’n £ 2,50 heb je blikje van drie Wimbledon tennisballen voor in huis, waar jouw favoriete tennisser misschien wel mee gespeeld heeft.

 


  • J.A.B. Stolze says:

    De omrekening van pond naar euro klopt niet meer. Dit is een koers van twee jaar geleden.