Toggle mobile menu
Toggle mobile menu

Op de thee in jurassic park?

Een bijzondere tip waar misschien niet iedereen voor zou kiezen, geconcludeerd op basis van het feit dat we met slechts enkele medereizigers op het voetveertje gingen midden in het zomerhoogseizoen afgelopen zomer… maar mocht je ooit de mogelijkheid hebben, ga dan echt een wandeling maken op the Isle of Kerrera bij Ban, Schotland.

Neem het kleine voetveertje (max 12 personen) en geniet een volle dag! Rugzak mee, windjacks maar ook t-shirts. Je weet het in Schotland per slot van rekening maar nooit. Bij aankomst op het eiland waan je je echt binnen 10 minuten wandelen op jurassic park.

Er staat als je aankomt bovenaan het pad een zelfgeschilderd bord met daarop de grote wandelroute aangegeven. Je volgt het vanzelfsprekende pad, ziet links het ruwe schotse water tegen de kust slaan en rechts dansen de enorme varens (onder andere) in de wind. Ik had het geloofd als iemand mij had geroepen het op een rennen te zetten omdat er een dino de berg af kwam. Gelukkig gebeurde dat niet want rennen zou zo zonde zijn op dit prachtige rustige eiland.

Je komt onderweg verschillende creatieve plekjes tegen waar bijvoorbeeld theepotjes in de boom hangen (zo een kronkelige kromme oude boom) en een bordje “nearly there, next stop CAKE”. Gewoon verder wandelen en je komt vanzelf tussen de schaapjes door bij een werkelijk prachtig oud schots huisje met blauwe luikjes. Een beetje antroposofisch met een oude bank waaroverheen een versleten gehaakt kleed ligt, niet één steentje in het huisje ligt recht en buiten is het gezellig kennismaken met mensen uit allerlei landen aan de picknick tafels. We hebben heerlijk gegeten en het eiland verder verkend.

Terug onderweg naar het voetveer begon het wat te regenen en kregen we een lift een gele jeep van een van de weinige locals. Op zijn blote voeten, met lange dreads, een gekleurde broek en met een zoontje met een groezelige toet van het buitenleven op het eiland, paste hij echt op het eiland. Hij vertelde vol trots over deze mooie plek, die hij na jaren Australië, verkoos boven the outback.

Een absolute aanrader!

RegioEngeland

CategorieAccommodaties & Ervaringen, Eten & Drinken, Natuur, Voor kinderen

Geschikt voor55+, Familie vakantie (kids 13-18 jaar), Familie vakantie (kids 7-12 jaar), Stellen & vrienden

Laat een bericht achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog categorieën

Meest gelezen artikelen