Brittsommar in Zweden

Brittsommar in Zweden

Scandinavië | 8 reacties

Warme zonnige dagen, waarbij je nog steeds het zomergevoel hebt en avonden waar het steeds kouder wordt en de haard weer gezellig brand. Zweden in oktober, Brittsommar, een explosie van kleuren, alle het goede wat de natuur te bieden heeft en een grote kans op Noorderlicht.

Cantharellen zoeken

Cantharel of hanenkam zwam in Zweden

Voor mij is de jacht op cantharellen het ultieme herfstgevoel. Lekker rondstruinen in de bossen, de geuren, de geluiden en de kriebels om wild tegen te komen. Blijft altijd spannend. Wij houden heel erg van lekker koken en ook dit jaar staan er voor ons weer de nodige gerechten met cantharel op het menu. Kortom, mijn jacht is geslaagd.

Noorderlicht in Orsa!

In oktober nemen de kansen om het Noorderlicht te zien toe, omdat het ’s avonds weer echt donker is. Je hoeft hiervoor niet naar Lapland. Bij ons in Orsa, Midden-Zweden, komt het regelmatig voor. Drie weken geleden zagen we op een app die we gebruiken dat er die avond Noorderlicht zou zijn. En het was zo. We kregen een avondvullend theaterprogramma. We hebben een mooie plek aan het water opgezocht, hadden onze camera’s mee en hebben genoten. De mist zagen we niet als een belemmering maar maakte alles net iets meer speciaal.

Zo makkelijk is het als je middenin de natuur woont. En zo makkelijk kan het zijn als je in oktober naar Zweden op vakantie gaat.

Sneeuwval met storm

En van het Noorderlicht gaan we naar het weeralarm wat we vorige week kregen. Heftige sneeuwval met storm. Daar hadden we nog even niet op gerekend. Zo sta je op zondag zonder jas buiten te werken en zo valt er de dinsdag erop een enorm pak sneeuw. Een groot contrast, maar dat vinden wij geweldig. Leven op het ritme van de natuur. Je hebt niets in te brengen en je past je gewoon aan.

Oktober 2016 in een notendop. Zon, kleur, je bord gevuld met de lekkerste producten rechtstreeks uit de natuur en Noorderlicht. En op 1 november werd het winter. Saai is het hier nooit!


Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.