Napoleontaart van vruchten-notenbrood, oude kaas en vijgenmarmelade

Recept: Napoleon taart van vruchten-notenbrood

Engeland | Geen reacties

In Zweden is men gek op tradities en lekker eten. Eén van de Zweedse tradities is de speciale glögg (gluhwein) die men in december drinkt. De bekende Zweedse tv-kok Dorotea Malmegård bedacht hierbij een aantal recepten, waaronder deze napoleontaart van vruchten-notenbrood met oude kaas en vijgenmarmelade. Wij zijn fan, jij ook? 

Ingrediënten napoleontaart:

  • 1 st vruchten-notenbrood
  • 300 g oude kaas
  • 100 g vijgenmarmelade
  • 1 doosje waterkers
  • 200 g olijfolie in een plantenspuit
  • 1 eetlepel zeezoutvlokken

 

Bereidingswijze:

  1. Snij zo dun mogelijke plakjes van het brood met een scherp mes of een snijmachine
  2. Leg de plakjes op een ovenplaat met bakpapier. Besproei ze met olijfolie, besprenkel ze met de zoutvlokken en droog ze in de oven op 170 graden gedurende ca. 8 minuten. Laat afkoelen.
  3. Vul een spuitzakje met de vijgenmarmelade.
  4. Snij de kaas in dunne plakjes en leg ze gestapeld op een bord.
  5. Leg om en om een plakje brood en een plakje kaas, en ‘lijm’ ze aan elkaar met de vijgenmarmelade. Breng tot slot een topping aan van waterkers.

Eet smakelijk!

Recept en beeld: Dorotea Malmegård