Zalmtartaar op knäckebröd

Recept: zalmtartaar met knäckebröd

Scandinavië | Geen reacties

Als je aan het eten in Scandinavië denkt, denk je natuurlijk aan zalm! In de Scandinavische landen is het eten van en vissen op vis ingebakken in de cultuur. Steek je binnenkort de barbecue aan en wil je even wegdromen met het Zweedse gevoel? Maak dan dit lekkere Zweedse recept als voorafje. Supersnel te bereiden en het verkort de wachttijd tot je grill op temperatuur is.

Dit heb je nodig:

Ingrediënten Zalmtartaar met knäckebröd

  • 2 lente-uitjes
  • 2 stelen bleekselderij
  • 1 avocado
  • 200 gr gerookte zalm
  • 4 el middelscherpe mosterd
  • 4 tl zonnebloemolie
  • 2 el citroensap
  • 1 el honing
  • 2 tl dille
  • zout en versgemalen peper
  • 2 tomaten
  • 8 schijven knäckebröd

 

Bereidingswijze:

  1. Maak de lente-uitjes en de bleekselderij schoon en hak ze in hele kleine stukjes.
  2. Schil de avocado, halveer ‘m, verwijder de pit en snijd ‘m in kleine blokjes.
  3. Snij de gerookte zalm ook in kleine blokjes.
  4. Meng de mosterd met olie, citroensap en de honing. Roer daarna de dille er doorheen en voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Voeg het mengsel bij de lente-uitjes, bleekselderij, avocado en zalm en laat het ongeveer 15 minuten marineren.
  6. Was de tomaten, halveer ze en snij ze in plakken.
  7. Beleg het knäckebröd met de tomaten en de zalmtartaar
  8. Om het geheel af te maken, kun je plakjes radijs of schijfjes citroen toevoegen. Serveren met sla en dille.

 
Smaklig måltid!

Dit is een van de heerlijke recepten van onze bestemmingen. Wat is jouw favoriet? Laat het ons weten.

Stefan van Beek

Stefan is fervent reiziger en verantwoordelijk voor de online marketing van Stena Line Nederland. Op het blog deelt hij zijn reistips en schrijft hij over onze bestemmingen en geschiedenis.

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.