Hond mee naar Engeland? Doen! Check onze video en informatie over het hoe & wat.

De hond mee naar Engeland? Zo doe je dat!

2018-01-22 | Aan boord Engeland | 3 reacties

De hond mee op vakantie naar Engeland? Een prima plan! Want wat is er nou leuker dan met je hond te genieten van de prachtige natuur in Engeland of Ierland tijdens een lekkere vakantie…? Je trouwe viervoeter gaat graag met je mee en zal warm onthaald worden door de locals in Engeland en Ierland, they just love dogs! 

Hond mee op de ferry? Geen enkel probleem!

Jazeker! De hond kan gewoon mee aan boord van onze ferry naar Engeland! Op onze route van Hoek van Holland naar Harwich mag de hond in de auto blijven zitten of mee aan boord in onze schoongemaakte kennels die zijn voorzien van een waterbakje. Als voet- en autopassagier meld je je samen met je hond bij de Guest Service balie op dek 9. Als je de hond in de auto wil laten verblijven meld je je zonder hond bij de Guest Service balie op dek 9. Let er wel op dat hier wat voorwaarden aan zijn verbonden zoals een goede ventilatie en voldoende drinkwater. Lees de volledige voorwaarden op onze site.

Bezoek & uitlaten tijdens de overtocht

Eenmaal aan boord van onze ferry is een bijkomend voordeel van onze kennels dat het in alle hutten mogelijk is om 24/7 via de televisie de kennels te bekijken. Zo kun je vanuit de hut al checken hoe het met je huisdier gaat. Zowel voor honden in de kennels als voor honden die de overtocht in de auto maken raden wij een kort tussentijds bezoek aan.

De kennels (zie video voor een impressie van de kennels) zijn ten alle tijden met een toegangscode te bezoeken. Het bezoek aan je huisdier in de auto dien je af te stemmen bij de Guest Service balie. De medewerker van de Guest Service zal zorgen voor een korte inspectie op een door de Stena Line medewerker te bepalen tijdstip. De hond mag niet uit de kennel of uit de auto. Het autodek wordt afgesloten.

Zorg er a.u.b. voor dat je hond zijn behoefte heeft kunnen doen voordat je aan boord gaat. Indien hoge nood, dan is er aan boord een eenvoudige uitlaatmogelijkheid.

Praktische informatie voor reizen met huisdier

Wanneer je je hond mee wil nemen naar Engeland of Ierland dien je wel een paar zaken vooraf te hebben geregeld, deze zaken gaan gepaard met één of meerdere bezoeken aan de dierenarts. Het is dus verstandig om je vakantie met je huisdier goed te plannen. Je dient rekening te houden met het feit dat je hond is voorzien van een:

 1. dierenpaspoort
 2. micro-chip of tatoeage
 3. vaccinatie tegen rabiës (minimaal 21 dagen vóór vertrek)
 4. wormen- en tekenbehandeling (tussen de 24 en 120 uur voor aankomst in Harwich)

 

Video: Reizen met huisdier naar Engeland

In de video hieronder laten we stap voor stap zien hoe het reizen met je huisdier naar Engeland verloopt en wat je vooraf allemaal dient te regelen.

Stefan van Beek

Stefan is fervent reiziger en verantwoordelijk voor de online marketing van Stena Line Nederland. Op het blog deelt hij zijn reistips en schrijft hij over onze bestemmingen en geschiedenis.

 • h twilt says:

  Het lijkt mij te lang voor onze hond. Even uitrekenen: vaartijd 6,5 uur . 2 uur van tevoren inchecken met de hond, 0,5 uur eer je van de boot bent = 9 uur dat de hond in de auto/bench zit. En geen mogelijkheid voor de hond om even de benen te strekken.

  Ik denk dat ik verder kijk.

  • mm Stefan says:

   Hoi H Twilt,
   Wellicht is het goed om te weten dat we kennels hebben die gedurende de gehele afvaart toegankelijk zijn
   én dat we een honden uitlaat plek aan boord hebben. De hond kan dus zeker zijn benen strekken ;-).

   Groeten, Stefan

 • Dirk Zwartenbol says:

  Ik neem mijn poedel altijd mee naar Engeland, eigenlijk al sinds het begin dat het mogelijk geworden was,wel laat ik tegenwoordig m’n hondje in de auto liggen in zijn eigen mandje en een voor hem vertrouwde omgeving omdat ik altijd zag op het scherm in de cabin dat hij de hele nacht alleen maar zat (te wachten tot ik terug kwam) dat zal voor iedere hond of kat weer anders zijn,de kennelruimte op zich is prima verzorgd met bakjes en zelfs dekentjes maar voor mijn hondje is dit voor hem de prettigste oplossing

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.