Waar te beginnen als we het over Zweden gaan hebben!

Engeland | 29 reacties

Zweden, een land met ongerepte wildernis, een land dat bol staat van tradities, een land waar je de drukte van een grote moderne stad kunt opzoeken maar waar je je ook terug kunt trekken zonder uren of dagen een mens tegen te komen. Dit is het land waar wij verliefd op werden, nog steeds zijn en waarschijnlijk ook blijven. Waar te beginnen als nieuwe blogger voor Stena Line?

Zo’n 17 jaar geleden reisden we voor het eerst af naar Zweden om een reportage voor een tijdschrift te maken over wilde wolven. Bestemming Orsa, Dalarna. De plek waar wij nu ook wonen. We hadden een gids ingehuurd omdat de kans dat we zelf een roedel hadden kunnen vinden nagenoeg nihil was. En zeker niet binnen een week.

Een van de wolven had een met elektronica uitgeruste halsband om en zelfs dan kan het moeilijk zijn om het dier te traceren. Het was maart, min 25 graden, blauwe hemel en zon. Voor deze combinatie tekent iedereen. Toch?

 Wilde wolf loopt door de sneeuw in Orsa, Zweden.

Eerste indruk van Zweden

Moeder natuur heeft alles uit de kast gehaald om ons een verpletterende eerste indruk van Zweden te geven. Maar toch hadden we een klein probleem. We konden niet slapen, terwijl we bekaf en volkomen ontspannen waren. Na twee nachten hadden we de oorzaak gevonden. De absolute stilte. We waren zo gewend aan geluiden om ons heen dat dit compleet nieuw voor ons was.

We hebben de roedel op kunnen sporen en het gevoel dat er door je heen gaat als je voor het eerst een wilde wolf ziet is onbeschrijfelijk. Mission completed. We zijn thuis gekomen met onze reportage, voorzien van prachtige beelden en een schat aan herinneringen.

De wolf is altijd een van onze favoriete dieren geweest, helaas ook een omstreden dier in Zweden. Daarover later meer. Nu houd ik het hierbij. Een ervaring die we koesteren en altijd met ons meenemen. En waardoor we nu zelf in dit ongelooflijk mooie land wonen.


Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.