Hond mee naar Engeland? Doen! Check onze video en informatie over het hoe & wat.

De hond mee naar Engeland? Zo doe je dat!

Engeland | 29 reacties

De hond mee op vakantie naar Engeland? Een prima plan! Want wat is er nou leuker dan met je hond te genieten van de prachtige natuur in Engeland of Ierland tijdens een lekkere vakantie…? Je trouwe viervoeter gaat graag met je mee en zal warm onthaald worden door de locals in Engeland en Ierland, they just love dogs! 

Hond mee op de ferry? Geen enkel probleem!

Jazeker! De hond kan gewoon mee aan boord van onze ferry naar Engeland! Op onze route van Hoek van Holland naar Harwich mag de hond in de auto blijven zitten of mee aan boord in onze schoongemaakte kennels die zijn voorzien van een waterbakje. Als voet- en autopassagier meld je je samen met je hond bij de Guest Service balie op dek 9. Als je de hond in de auto wil laten verblijven meld je je zonder hond bij de Guest Service balie op dek 9. Let er wel op dat hier wat voorwaarden aan zijn verbonden zoals een goede ventilatie en voldoende drinkwater. Lees de volledige voorwaarden op onze site.

Bezoek & uitlaten tijdens de overtocht

Eenmaal aan boord van onze ferry is een bijkomend voordeel van onze kennels dat het in alle hutten mogelijk is om 24/7 via de televisie de kennels te bekijken. Zo kun je vanuit de hut al checken hoe het met je huisdier gaat. Zowel voor honden in de kennels als voor honden die de overtocht in de auto maken raden wij een kort tussentijds bezoek aan.

De kennels (zie video voor een impressie van de kennels) zijn ten alle tijden met een toegangscode te bezoeken. Het bezoek aan je huisdier in de auto dien je af te stemmen bij de Guest Service balie. De medewerker van de Guest Service zal zorgen voor een korte inspectie op een door de Stena Line medewerker te bepalen tijdstip. De hond mag niet uit de kennel of uit de auto. Het autodek wordt afgesloten.

Zorg er a.u.b. voor dat je hond zijn behoefte heeft kunnen doen voordat je aan boord gaat. Indien hoge nood, dan is er aan boord een eenvoudige uitlaatmogelijkheid.

Praktische informatie voor reizen met huisdier

Wanneer je je hond mee wil nemen naar Engeland of Ierland dien je wel een paar zaken vooraf te hebben geregeld, deze zaken gaan gepaard met één of meerdere bezoeken aan de dierenarts. Het is dus verstandig om je vakantie met je huisdier goed te plannen. Je dient rekening te houden met het feit dat je hond is voorzien van een:

  1. dierenpaspoort
  2. micro-chip of tatoeage
  3. vaccinatie tegen rabiës (minimaal 21 dagen vóór vertrek)
  4. bloedtest (indien het huisdier uit een niet geregistreerd of EU-land komt en meegaat naar Groot-Brittannië)
  5. wormen- en tekenbehandeling (tussen de 24 en 120 uur voor aankomst in Harwich)

 

Video: Reizen met huisdier naar Engeland

In de video hieronder laten we stap voor stap zien hoe het reizen met je huisdier naar Engeland verloopt en wat je vooraf allemaal dient te regelen.


  • Valentijn says:

    Hoi.

    Ik wil mijn hondje meenemen naar Engeland met StenaLine en wilde graag de middagboot nemen op 23 augustus. Dat is 21 dagen nadat hij (opnieuw) tegen rabies is gevaccineerd nadat de booster verlopen was.

    Mijn vraag is of het tijdstip van vaccinatie uitmaakt. Als hij op 2 augustus om 16 uur gevaccineerd is, mag ik dan op 23 augustus om 14 uur met hem inchecken of mag dit niet omdat het nog twee uur te vroeg is?

    Hoor het heel graag!

    • Stena Line Travel Team says:

      Reizen is pas vanaf de 22e dag, dus je mag pas vanaf dinsdag 24 aug reizen met de hond.
      Middag of avond afvaart maakt niet uit, maar de 23e is nog een dag te vroeg. Actuele prijzen kun je altijd vinden op http://www.stenaline.nl onder het kopje “zoek en boek”

  • Annie Raap says:

    Kan ik mijn 2 katten meenemen naar Engeland? Wat is daar voor nodig en wat kost het?

  • Nicole says:

    Goedemiddag,

    Als je te voet aan boord komt, met hondje mag je hondje dan lopend aan boord of moet deze in een draagbare hondentransporter alvorens hij in de kennel gaat?

    • Stena Line Travel Team says:

      Hallo Nicole,
      Goede vraag! Je hond mag lopend aan boord. Je moet de hond wel meteen aanmelden bij de receptie en daarna meteen door naar de kennels. Deze procedure geldt zowel voor inchecken in de haven van Hoek van Holland als die in Harwich.

  • Dennis says:

    Beste,

    Is het mogelijk op de routes Dublin-Holyhead bij je hond in de auto te verblijven gedurende de gehele reis

    • Stefan says:

      Hoi Dennis,

      Helaas is het niet mogelijk om de hele reis bij je hond in de auto te verblijven op de route Dublin-Holyhead.

      Groeten, Stefan

  • Sara Groenwals says:

    Beste ;

    Wij zouden met onze hond graag de oversteek maken voor vakantiedoeleinden. Nu is het zo dat wij twijfelen of hij wel mee mag, het is geen pitbull maar een american bully pocket (schofhoogte 50cm +-) (met paspoort) er staat lijkend op pitbull dus vandaar onze schrik/vraag

    Mvg Sara Groenwals

  • H Thijssen says:

    Kunt u zeggen of op de route van Dublin naar Holyhead ook mijn hond mee op de ferry kan? Heen naar ierland gaan we van Fishguard naar Rosslare en is dat toegestaan maar ik lees dat voor onze route naar engeland terug vanuit Dublin nergens. Wel hen naar Dublin toe.

    • Stefan says:

      Hoi mevrouw Thijssen,

      Uw hond mag mee op de ferry van Dublin naar Holyhead, waarbij het in een kennel aan boord kan of (op eigen risico) in de auto.

      Groeten,
      Stefan

  • Lia says:

    Is het nodig om een bloedtest te doen?

    • Stefan says:

      Hoi Lia,

      Bij het vervoer van huisdieren naar Groot-Brittannië en Ierland, afkomstig uit de Europese Unie of een geregistreerd land hoeft geen bloedtest te worden uitgevoerd. Huisdieren afkomstig uit een NIET geregistreerd land moeten huisdieren nog wel een bloedtest hebben ondergaan (nadat de microchip is aangebracht).

      Hoop dat je vraag zo is beantwoord :-).

      Groeten,
      Stefan

  • Daniel Huybrecht says:

    We overwegen een reis naar Schotland met onze camper(7,5 meter).Onze briard gaat natuurlijk mee.Hij is vrij groot en weegt meer dan 50 kilo…dus denken we dat het beter is dat hij de overtocht van Hoek van Holland naar Harwich doorbrengt in onze ruime camper,we kunnen de dakluiken en raampjes op ventilatiestand zetten..en een lichtje aanlaten,de camper is z’n vertrouwde omgeving,hij heeft daar voldoende bewegingsvrijheid en z’n eigen waterbak.De vraag is,is dit mogelijk? Groetjes,Daniel

    • Stefan says:

      Hoi Daniel, dank voor jouw bericht!

      Het is zeker mogelijk jullie Briard (op eigen risico) in de camper te laten verblijven. Inderdaad alleen als er meer dan voldoende drinkwater en ventilatie in het voertuig aanwezig is.

      Let wel: indien jullie huisdier in de auto/camper verblijft tijdens de reis raden we één kort tussentijds bezoek aan. Het bezoek aan je huisdier in de auto dien je af te stemmen met de Guest Service. De medewerker van de Guest Service zal zorgen voor een korte inspectie op een door de Stena Line medewerker te bepalen tijdstip. Het huisdier mag niet uit de kennel of uit de auto.

      Ik raad je aan om deze pagina op onze website nog even door te nemen: https://www.stenaline.nl/huisdieren

      Alvast een fijne reis toegewenst en welkom aan boord!

      Groeten,
      Stefan

  • Renata says:

    Hoeveel honden mag je meenemen? Wij hebben vier border collies

  • Corine says:

    Wij nemen onze hond regelmatig mee naar de uk. Nu hoorde ik dat vanaf oktober er andere eisen zijn. Klopt dat?
    Groet, Corine

  • Jonita says:

    Hallo Stefan,
    Ik wil in november 2019 een pup (leeftijd >15 weken en rabiës gevaccineerd) vervoeren vanuit Harwich naar Hoek van Holland. Ik ben zonder auto want ik reis per trein. Is dit mogelijk en wat moet ik daarvoor doen? alvast bedankt Jonita

  • Gerbert says:

    We overwegen de overtocht van Harwich naar Hoek van Holland, waarbij onze honden in de camper blijven; is het mogelijk dat een van ons of wij beide in de camper bij de honden blijven?

    • Stefan says:

      Hoi Gerbert, dank voor jouw bericht en leuk te horen dat jullie onze overtocht overwegen! De honden mogen tijdens de overtocht op eigen risico in de camper verblijven, het is alleen niet mogelijk om zelf in de camper te blijven tijdens de overtocht.

      Mocht je de honden tijdens de overtocht in de camper laten verblijven is het goed te weten dat je ze alleen op een door ons personeel afgesproken moment kunt bezoeken (hiervoor dien je een afspraak te maken bij de Guest Service aan boord). Honden in de kennel kun je daarentegen tijdens de gehele overtocht bezoeken.

      Groeten, Stefan

  • Lieke Postma says:

    Onze bordercollie (teefje) is al 15 jaar en zal tijdens de reis zeker een keer uitgelaten moeten worden. Kun je een beetje vertellen hoe dat dan gaat? Waar is die uitlaatplaats en hoe kom je daar?

    • Stefan says:

      Hoi Lieke, dank voor jouw bericht! Leuk om te horen dat jullie bordercollie meegaat op reis! Er is een klein ‘Walking Area’ (een stukje buitendek, bereikbaar via een elektronische deur vanuit het trappenhuis) waar jullie lieve viervoeter even de benen kan strekken. Hier hangt ook een vuilnisbak.

      Alvast een fijne overtocht!

      Groeten,
      Stefan

  • h twilt says:

    Het lijkt mij te lang voor onze hond. Even uitrekenen: vaartijd 6,5 uur . 2 uur van tevoren inchecken met de hond, 0,5 uur eer je van de boot bent = 9 uur dat de hond in de auto/bench zit. En geen mogelijkheid voor de hond om even de benen te strekken.

    Ik denk dat ik verder kijk.

    • Stefan says:

      Hoi H Twilt,
      Wellicht is het goed om te weten dat we kennels hebben die gedurende de gehele afvaart toegankelijk zijn
      én dat we een honden uitlaat plek aan boord hebben. De hond kan dus zeker zijn benen strekken ;-).

      Groeten, Stefan

  • Dirk Zwartenbol says:

    Ik neem mijn poedel altijd mee naar Engeland, eigenlijk al sinds het begin dat het mogelijk geworden was,wel laat ik tegenwoordig m’n hondje in de auto liggen in zijn eigen mandje en een voor hem vertrouwde omgeving omdat ik altijd zag op het scherm in de cabin dat hij de hele nacht alleen maar zat (te wachten tot ik terug kwam) dat zal voor iedere hond of kat weer anders zijn,de kennelruimte op zich is prima verzorgd met bakjes en zelfs dekentjes maar voor mijn hondje is dit voor hem de prettigste oplossing