We are 270 trips around the world yearly. We are Stena Line.

Scheepvaart: onmisbaar voor de wereld!

Aan boord | Geen reacties

Vandaag is het World Maritime Day, iets wat over de hele wereld wordt gevierd. De Internationale Maritieme Organisatie (IMO) heeft voor 2016 gekozen voor het thema; “Scheepvaart: onmisbaar voor de wereld”. Hier kunnen we het alleen maar mee eens zijn. Stena’s vloot alleen reist al 270 keer rond de wereld. Elk jaar.

30.000 kilometer vrachtwagens per jaar

Stena Line met zijn uitgebreide netwerk van routes in Noord-Europa draagt ongeveer 30.000 kilometer aan vrachtwagens per jaar, gelijk aan meer dan 3 keer de afstand tussen Londen en Shanghai. Hiermee worden supermarkten voorzien van vers voedsel en bloemen, productiebedrijven met de verwerking van materialen en bouwplaatsen met bouwmaterialen.

Zo is de kerstviering in Zweden bijvoorbeeld mede afhankelijk van de scheepvaart, daar circa 1,2 miljoen kerstbomen jaarlijks vanuit Denemarken naar Zweden worden verscheept op de Stena Line schepen.

Wist je dat, volgens de United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD), 90 procent van de wereldhandel in volume wordt vervoerd op zee? Dat betekent dat zonder scheepvaart, wereldhandel waarschijnlijk niet mogelijk zou zijn.

Reis mee en ontdek wie wij zijn!

Stena werd opgericht 1939 en is uitgegroeid tot een wereldwijde onderneming. Ga mee op onze reis en ontdek wie wij zijn!

Amy van der Meer

Amy is afgestudeerd voor de hogere toeristische en recreatieve opleiding. Op dit moment verzorgt zij de marketing support bij Stena Line Nederland. En schrijft met veel plezier diverse blogs voor Stena Line.

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.