Food festivals Engeland - Garlic Festival

4 beste food festivals in Engeland

Engeland | Geen reacties

Foodies opgelet! De zomer en het nieuwe seizoen van versproducten komt snel dichtbij… Dat betekent maar één ding: er staat weer een mooi seizoen met de beste food festivals voor de deur! Geniet in Engeland van food festivals compleet met muziek en proeverijen in Port Eliot en het Big Festival of van de wat meer op niche gerichte festivals als het Isle of Wight’s Garlic Festival, gastronomie gegarandeerd deze zomer!

1. Pommery Dorset Seafood Festival

Pommery Dorset Seafood Festival

Onze Britse buren weten wel hoe ze een fantastisch Seafood festival moeten neerzetten. Het bekroonde Dorset Seafood Festival -het grootste Seafood festival van Engeland- is hier een goed voorbeeld van, en gratis te bezoeken! Het festival in de haven van Weybridge geeft een zeer breed aanbod aan smaken en proeverijen en diverse chef’s zijn aanwezig. Vergeet vooral niet de kreeft- en champagne pop-up stands te bezoeken…

Wanneer: 8 – 9 juli 2017
Waar: Haven van Weymouth in het zuiden van Engeland, 2 uur en 45 minuten per trein vanuit Londen.

2. Port Eliot – Cornwall

Port Eliot Festival

Port Eliot in het glooiende platteland van Cornish is het soort festival dat voelt als ´s werelds meest magische en geheime tuinfeest. Het is zó mooi dat Napoleon het ooit tot de ‘mooiste plek in Engeland’ heeft genoemd. Het festival staat bekend als favoriet van vele foodies, maar ook diverse chefs waaronder Angela Hartnett, Michelin-sterrenchef en protegé van Gordon Ramsay, maar ook TV-chefs als Rick Stein en Hugh Fearnley-Whittingstall. Proef enkele van de meest verse, net gevangen vis uit de sfeervolle en befaamde Oyster Shack in de ommuurde tuin. Geniet van dit prachtige festival!

Wanneer: 27 – 30 juli 2017
Waar: St. Germans in Cornwall, Zuidwest-Engeland, 3 uur en 40 minuten vanuit Londen.

3. Isle of Wight Garlic Festival

Food festivals Engeland - Garlic Festival

Als er ooit al één niche-food festival was, dan was het vast en zeker het Isle of Wight Garlic Festival. De eindeloze veelzijdigheid van het kleine witte knoflook worden hier getoond in demonstraties door o.a. tv-ster bakker Jane Beedle. Natuurlijk is het niet alleen knoflook, maar ook andere heerlijke lokale producten als vlees, kaas, honing en cider. Kietel de smaakpapillen en probeer zeker wat knoflookfudge…

Wanneer: 19 – 20 augustus 2017
Waar: Het Isle of Wight ligt vier mijl buiten de kust van Hampshire. Portsmouth in Hampshire is 1 uur en 40 minuten per trein vanuit Londen. Er varen regelmatig veerboten tussen Portsmouth Harbour en het Isle of Wight.

4. Big Feastival – Cotswolds

Entertainment bij het Big Feastival

Ieder jaar opent de bassist van Blur, en tegenwoordig kaasmaker, Alex James zijn boerderij in de Cotswolds voor het Big Feastival. Dit festival is écht een feest voor alle zintuigen en kan rekenen op veel bekende chefs als o.a. Rick Stein, en de godfather van Italiaanse gastronomie en BBC Two chef Antonio Carluccio. Er is een markt, streetfood, tafelsessies, kooklessen en natuurlijk Alex James zijn beroemde double-decker cheese hub.

Wanneer: 25 – 27 augustus 2017
Waar: Kingham in de Cotswolds, 1 uur en 25 minuten per trein vanuit Londen.