Autorijschool verkeersdorp Assen in Adventure Park Ventspils te Letland

5 redenen waarom Venspils leuk is met kinderen

Engeland | Geen reacties

Ventspils, vernoemd naar de rivier de Venta die door de stad stroomt is de rijkste stad van Letland in de Baltische Staten. Deze prachtige, aan Oostzee gelegen stad is omringd door toeristische attracties die dichtbij de kust liggen. Ook voor gezinnen is Ventspils een ideale vakantiebestemming, er zijn genoeg leuke activiteiten te beleven. Daarnaast is Ventspils een mooie uitvalsbasis om nog meer van de prachtige rijke Letse natuur en cultuur te ontdekken. 

10 zomerse activiteiten in Ventspils Lees ook: 10 zomerse activiteiten in Ventspils >>

1. Genieten van de Oostzee

Met de kinderen naar het strand? Geen probleem in Ventspils! Terwijl de kinderen hun zandkastelen bouwen genieten jullie van de zonsondergang. Naast het strand is er natuurlijk nog meer te doen, zo wandel je met zijn allen langs de promenade van de Zuid Pier naar de vuurtoren. Of slenter richting de uitkijktoren van de Zuid Pier, waar je onderweg hiernaartoe twee tentoongestelde vissersboten tegenkomt. Eenmaal bij de 19 meter hoge uitkijktoren geniet je met zijn allen van het vergezicht over het landschap.

2. Verschillende stranden

Blauwe vlag strand Ventspils aan Baltische Zee

In het zuidwestelijke deel van de stad is een nieuwe ingang met houten paden naar de zee en de stranden met blauwe vlag gebouwd. Voor het strandverkeer wat met de auto komt, is een grote parkeerplaats gebouwd op de Saulrieta-straat, evenals voetgangers- en fietspaden door het beschermde gebied van Europees belang – het grijze duingebied. Reist jullie hond ook mee op vakantie? Geen probleem! Het 10e pad is geschikt om te wandelen met honden. Wandel- en zee-liefhebbers kunnen naar Staldzene Beach, dat, in tegenstelling tot het zandige duingebied, indruk maakt met de magie van zijn steile kust.

3. Glij- en zwemplezier in het waterpark!

Beach Waterpark in Ventspils

Waterpark Ventspils Beach is een van de meest favoriete recreatieve plekken in de stad. Dit waterpark heeft drie verschillende zwembaden, twee torens met glijbanen én een klein zwembad met attracties die geschikt zijn voor de kinderen. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van bubbelbaden, sauna en kleedkamers en voorzieningen. Ook is er een café en kun je materiaal huren.

4. Ventspils Adventure Park

Het Adventure Park is ideaal voor gezinnen! In het park tref je onder andere trampolines, bumperboten, botsauto’s, een glijbaan met buizen, trampolines met rubberen touwen, een trampolineboot, opblaasbare attracties, autorijschool voor kinderen en meer. Voor liefhebbers van actieve recreatie is er een kabelbaan “Cat’s Path”, een wakepark en zelfs de mogelijkheid om te paintballen.

5. Het universum verkennen en sterrenkijken!

Planetarium in Ventspils

Het Planetarium en Observatorium van het Ventspils Creativity House bieden planetarium-shows en 360-gradenfilms over de natuur, het universum en de planeten vergelijkbaar met het concept van het Omniversum in Nederland. Wat uniek is aan dit observatorium is dat het ook de mogelijkheid biedt om de zon, planetaire dubbele sterren en nevels te observeren via een telescoop van hoge kwaliteit.

Zo reis je comfortabel naar Ventspils

Enthousiast geworden van een unieke vakantie met de kinderen? Dan ontdek je de Baltische Staten met ons! Via ons uitgebreide routenetwerk brengen we je naar het hart van de Baltische Staten, Letland! We twee afvaarten richting Letland, één vanuit Travemünde (Duitsland) naar Liepāja. Wil je er een écht avontuur van maken, ontdek dan eerst de Zweedse Oostkust en reis vervolgens vanuit Nynasham (Zweden) naar Ventspils. Eenmaal in Ventspils kun je via Liepāja weer terug naar Travemünde met onze overtocht. Ga je mee op avontuur? Alvast welkom aan boord!