Reistrends in 2018

5 reistrends voor 2018!

Engeland | Geen reacties

De winter is het nieuwe zomer! Ook willen meer slow travel, kortere afstanden en buiten de gebaande paden reizen. Vergeet Parijs en New York, in plaats daarvan willen we de kleinere steden verkennen waar geen toerist naartoe gaat om het echte gevoel te krijgen. Hieronder geven we de top 5 reistrends weer die we voor 2018 zien.

Trends en voorspellingen: zo reizen we in 2017 Lees ook: Trends en voorspellingen: zo reizen we in 2017 >>

1. Winter als een hoogseizoen

Noorderlicht in Zweden. Foto: Hjalmar Andersson/imagebank.sweden.se

Het idee dat mensen hun ogen net zo lang dichtknijpen tot de zon verschijnt voordat ze op vakantie durven is steeds minder waar. Mensen hebben het reizen tijdens het winterseizoen herontdekt, terwijl vakanties om het noorderlicht te zien, ijssculptuurwedstrijden en winterfestivals steeds populairder worden. En natuurlijk is het leuk om op een traditioneel ski- of snowboardavontuur te gaan. Reizen in de winter komt ook met voordelen van goede deals op accommodaties (behalve in de skigebieden…) en minder toeristen..

We noemde het al even, onze favoriet is het afreizen naar Zweeds Lapland of Lapland in Noorwegen om het noorderlicht te zien. Een ander mooi voorbeeld is het bezoeken van de grootste langlaufwedstrijd die bestaat, de 90 kilometer lange Vasaloppet in Zweden.

2. Close-cation (vakantie met korte reisafstand)

Close-cation reizen, vakantie met korte reisafstand dichtbij huis

De staycation (vakantie in eigen land) krijgen een groter publiek bewustzijn, maar we zien de close-cation (vakantie met korte reisafstand) steeds populairder worden. Er gaat niets boven het verkennen & ontdekken en het maken van nieuwe herinneringen, wat hoort bij het leren kennen en overnachten op een nieuwe plek. En er is iets bijzonder avontuurlijks aan het overnachten dichtbij huis, alsof je brutaal wegloopt van je huis. Steek een stukje zee over naar de andere kant. Neem een ​​lokale bus naar de volgende stad. Het is een geweldige manier om je reislust te prikkelen en een duurzamere manier van reizen.

Reis bijvoorbeeld per ferry & trein naar Londen of maak een korte trip in eigen land om Nederland te herontdekken!

3. Actieve vakantie

Arnside Cumbria, een van de Areas of outstanding natural beauty in het Verenigd Koninkrijk

In een tijd waarin heel veel mensen aan een bureau werken, wordt de opwinding en verfrissing van reizen nu beloofd door actieve vakanties. Een meerdaagse mountainbiketocht maken, deelnemen aan de marathon van een ander land, glamping in plaats van kamperen en foerageren naar truffels of paddenstoelen… Dit zijn de soorten vakanties waarnaar mensen van alle leeftijden op zoek zijn. Het wordt steeds populairder voor hotels om fitnessarrangementen aan te bieden, zodat je een week lang kunt zweten, trainen en trimmen en vervolgens thuiskomt alsof je helemaal nieuw bent.

Ontdek bijvoorbeeld een of meerdere van de 46 prachtige Area’s of Outstanding Natural Beauty in Groot-Brittannië of maak mooie wandelingen langs de adembenemende kust van Ierland.

4. Minder bezochte steden

Gondel varen in Cambridge

We zien een trend waarbij meer mensen nieuwsgierig worden naar de kleinere, subtielere steden. De grote, bruisende hubs, Londen, Parijs, Amsterdam, zullen zeker heel veel toeristen blijven zien. Maar een steeds groter worden en veeleisende groep reizigers beseft dat de grote steden overvol en duur kunnen zijn en toeristische valstrikken op de loer liggen. Terwijl de kleinere steden, zoals Cambridge in Engeland, Cork in Ierland of Varberg in Zweden, vrijelijk lokale charmes bieden. Er is minder waar je doorheen moet waden om een ​​authentieke ervaring te hebben. Diensten zoals AirBnB openen zelfs de kleinste steden.

Ga van de gebaande paden en breng met ons ferry & trein arrangement een bezoekje aan steden als Cambridge, Norwich & Ipswich. Ontdek het échte Engeland en geniet van een high-tea in East Anglia zoals de Britten het al generaties lang doen…

5. Het wellness-slowcation

Omdat de hyperconnectiviteit van onze moderne wereld alleen maar escaleert, worden reismogelijkheden met de kans om echt weg te komen en los te koppelen steeds populairder. Reizigers die inspiratie zoeken zijn op zoek naar verafgelegen locaties voor schrijfretraites en meditatieretraites. Bezoek kleine stadjes in de buurt van de natuur waar het de bedoeling is om het soort lange, meanderende gesprekken in kleine pubs maakt met anderen. Dit geldt ook voor slow travelling. Lange, mooie treinritten maken door de wildernis of varen over de oceaan. In plaats van go-go-go willen reizigers een ander tempo van het leven ervaren, een waarmee je het landschap en de mensen kunt ontdekken, net zoals jezelf en je reisgenoten.

Ervaar een meditatieretraite net aan de andere kant van de Noordzee in Suffolk of een boeddhistisch klooster en werk aan jezelf terwijl je op vakantie bent.

De onverwachte schoonheid van deze trends is dat ze allemaal samengaan! Het is gemakkelijker om te ontspannen in een kleinere stad, met een langzamer tempo en minder hectische vibes. Als je in de winter reist, en je hebt geen lange vakantieperioden om in te plannen en is ergens dichterbij huis, logisch. Als je actief wilt zijn, ga dan ergens naartoe waar de natuur voor de deur staat.