kerstmarkt in Engeland - Winter Wonderland

De 3 beste kerstmarkten in Groot-Brittannië

Engeland | Geen reacties

Kom helemaal in de kerstsfeer en breng een bezoek aan de beste kerstmarkten in de UK. Geniet van de vele kerststallen en proef enkele lokale gerechten of glühwein, braadworst en mince pies, terwijl je op zoek gaat naar het perfecte kerstcadeautje!

Hier is alvast een overzicht van de beste kerstmarkten in de UK

1. Hyde Park Winter Wonderland, Londen

Hyde Park Winter Wonderland Londen - Fanatic Creative

Winter Wonderland is een ware sensatie geworden voor Londenaars en internationale bezoekers. In het prachtige Hyde Park vind je het populaire Winter Wonderland terug en kan je tijdens je wandeling door het park alvast het reusachtige reuzenrad bewonderen.

Van 10u ‘s ochtends tot 22u ‘s avonds kan je van karaoke & cocktails genieten in de bar, ijssculpturen zien of zelfs een show van het Zippos Cirus bijwonen! Er is bovendien een schaatsbaan ter plaatse en talloze attracties die je kan bezoeken zoals een spookhuis en rollercoasters.

De foodies onder ons zijn wellicht geïnteresseerd in the Bavarian Village. Hier vind je namelijk verrukkelijke Duitse gerechten terug maar ook kip en zalm op de grill en vegetarische toppers. Er is bovendien live muziek en ’s avonds komt een DJ iedereen opwarmen! Wil je het wat rustiger aan doen? Geniet dan van een drankje aan de vurenput of breng een bezoek aan THOR’s Tipi Bar, een scandinavische hut in echte viking stijl!

Winter Wonderland is open van 21 november 2019 – 5 januari 2020, tussen 10.00-22.00u. Gesloten op 25 december.

2. Edinburgh European Christmas Market

Edinburgh European Christmas Market

In het hartje van Edinburgh kan je genieten van een gezellige Schotse kerstmarkt. Deze is gelegen in het centrum vlakbij het beroemde kasteel van Edinburgh.

6 weken lang kan je de ijssculpturen van beroemde Schotse inwoners bewonderen en zelfs een spectaculaire show in de spiegeltent bijwonen. In de spiegeltent voert de awardwinnende groep La Clique haar nieuwe kerstshow op. Er is zelfs een musical ‘Shark in the Park’ voor kinderen en baby’s kunnen de ‘Baby Loves Disco’s Christmas Cheer’ bijwonen. Een aanrader voor families dus!

Op 19 november kan je bovendien het gratis event ‘Light Night’ bijwonen. Het koor van Schotland treedt op voor 20 000 bezoekers en de grote kerstboom van Noorwegen zal aangestoken worden naar aanleiding van de Light Night switch-on.

De kerstmarkt is open van 17 november 2019 – 5 januari 2020, tussen 13.00-20.00u. Gesloten op 25 december.

3. Waddesdon Christmas Fair

Waddesdon Christmas Fair - Chris Lacey

Aan het herenhuis van het prachtige Waddesdon Mannor kan je de 7 meter hoge kerstboom alvast bewonderen. Meer dan 80 kerststallen vind je hier terug met verrukkelijke hapjes, geschenken en versieringen. Proef zeker gerechten van Auberge du Chocolate, Crayfish Capers en Boarstall Meats. Voor een drankje kan je de kerststal van Chiltern Valley Winery & Brewery bezoeken, maar ook de Cotswolds Distillery en Gibson’t Organic Liqueurs.

Gezinnen kunnen tot 5 januari 2020 de Winter Light Trail bezoeken, een magisch verlichte wandeling genieten door het bos van Waddesdon.

De kerstmarkt is open van 16 november 2019 – 22 december 2019, woensdag t/m zondag van 11u – 18u. De Willow Lantern Wandeling gaat door van 11 november 2017 – 2 januari 2018 (behalve 24 – 26 december) van 11u – 18u