De 5 beste herfsttips in Zweden

Engeland | Geen reacties

De herfst is één van de mooiste seizoen in Zweden. De natuur is op z’n mooist door de overgang van het groen naar de kleurpracht van de herfst en het weer is vaak nog mild. Zweden is ook in de herfst het land voor het buitenleven. Maak mooie wandelingen door de prachtige bossen of ga uitwaaien langs de kust. Na al het mooie natuurgeweld nog energie over? Zoek dan bijvoorbeeld je eigen maaltijd in de vorm van truffels of paddenstoelen. Hierbij de 5 beste herfsttips in Zweden:

1. Truffels zoeken op Gotland

Truffels? Jazeker!  Het eiland Gotland aan de oostkust van Zweden is in het najaar een thuisbasis van truffels! Van oktober tot het moment dat de sneeuw de grond volledig bedekt kun je op Gotland truffels vinden. Het is vanzelfsprekend dat je op het eiland Gotland het ‘zwarte goud’ op verschillende culinaire manieren kunt eten. Wist je dat er zelfs een heuse Gotland Truffle Acadamy is opgericht in 2011? Dit om ervoor te zorgen dat de truffels van Gotland zowel nationaal als internationaal bekend te maken! Als dat niet smullen wordt dit najaar…

2. Het begin van de winter in Gold of Lapland

Genieten van het woeste outdoor leven met sneeuw of kans op het Noorderlicht? Dan is maak je een bezoek aan Gold of Lapland! Spot het wildlife, ga hiken, vissen of paardrijden en geniet van de eindeloze kleurenpracht van Lapland in het najaar. En het Noorderlicht, als je een beetje geluk hebt dan geniet je ‘s avonds van dit wereldberoemde fenomeen. Hoe gaaf zou dat zijn? Wij duimen in ieder geval voor je!

beste-herfsttips-zweden-eland

Spot het wildlife van Zweden in Zweeds Lapland! Foto: Fredrik Broman-imagebank.sweden.se

 

3. Spot de Big Five van Zweden

De Big Five? Hebben ze die niet alleen in Afrika? Nee dus! Zweden heeft zijn eigen wildlife Big Five en met een beetje geluk spot je ze allemaal in de vrije natuur! De beer, wolf, eland, veelvraat en linx zijn allen in de Zweedse bossen en berglandschappen te vinden. Dalarna Värrmland en Uppland hebben allemaal een grote populatie wilde dieren. De kans is daar het grootst om de Big Five tegen te komen.

4. De sauna!

De sauna, of bastu, kent een lange traditie in Zweden en is er in veel verschillende soorten te vinden. Met rook, stoom of kruiden, het kan allemaal! Hoewel de sauna natuurlijk het hele jaar door genieten is, gaat er niets boven een ontspannen saunabezoek na een mooie najaarswandeling in de prachtige Zweedse natuur.

5. Paddenstoelen zoeken

Wat is er mooier dan je eigen eten bij elkaar te zoeken? Ga in Zweden paddenstoelen zoeken in het bos, echt iets voor in de herfst! Zoek bijvoorbeeld naar kantarellen en andere eetbare paddenstoelen. Lekker om in de pan te bakken met wat zout en peper… Weet je niet zeker of de door jou gevonden paddenstoelen eetbaar zijn? Vraag het aan de locals, zij weten precies welke soorten eetbaar zijn of niet!

Enthousiast geraakt om zelf de Zweedse natuur in de herfst te beleven? Plan een autovakantie naar Zweden met ons, dan begint je vakantie al zodra je aan boord bent! Laat je ons weten hoe je vakantie was?