Kilkenny rivier Nore en Kilkenny Kasteel

Ervaar historisch Kilkenny

Engeland | Geen reacties

Proef de middeleeuwen in Kilkenny, het hart van het ouden oosten van Ierland. Kilkenny ligt vlakbij de haven van Rosslare in Ierland. Op de zogenaamde Medieval Mile, een gebied vanaf de burcht tot aan de kathedraal van St. Canice wat stamt uit de Tudortijd, kom je oude koopmanshuizen en verborgen steegjes tegen. Het mooie is dat alle bezienswaardigheden in de plaats Kilkenny op loopafstand van elkaar liggen.

Verken het oeroude Zuidoosten van Ierland Lees ook: Verken het oeroude Zuidoosten van Ierland >>

Kilkenny Castle

Kilkenny Castle in Ierland

Hoog boven de stad Kilkenny torent de burcht uit de 13e eeuw. Het werd oorspronkelijk voor de Normandische veroveraar William Marshall gebouwd in 1204. Gedurende de volgende acht eeuwen zijn er door de verschillende eigenaren veel aanbouwen en wijzigingen aan het gebouw doorgevoerd. Dit maakt dat het een indrukwekkende mengeling van allerlei bouwstijlen is. Je kunt er een rondleiding maken door de vele zalen die een schat aan meubels, schilderijen en gebruiksvoorwerpen bevatten. In de Butler Gallery onder het kasteel kun je modern Ierse kunst bekijken en ook een wandeling door het park om het kasteel is de moeite waard.

St. Canice’s Cathedral

St. Canice Kathedraal in Kilkenny

Nog zo’n opvallende verschijning is de kathedraal van St. Canice. De naam Kilkenny is een verbastering van Cill Chainnigh wat letterlijk de kerk van Canice betekent. De kathedraal werd rond 1285 gebouwd op de plaats waar eerder al een kerk uit de 6e eeuw stond. Opvallend zijn de glas-in-lood ramen en gebeeldhouwde grafmonumenten. Vanaf de ronde toren die 30 m hoog is, heb je een schitterend uitzicht van de omgeving.

Medieval Mile Museum

Medieval Mile Museum in Kilkenny

Het Medieval Mile Museum is gevestigd in St Mary’s Church en het startpunt van de Medieval Mile wandeling. De 13e eeuwse kruiskerk is samen met het kerkhof een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse kerken in Ierland. De tentoonstelling gunt de bezoeker een kijkje in de het leven en werk van de Ieren door de eeuwen heen: schitterende beelden, een unieke collectie aan boeken en geschriften van rijke kooplieden, en een kijkje achter de schermen bij archeologische opgravingen.

Smithwick’s Experience

Smithwick’s Brewing Experience - Brouwerij Tour Kilkenny

In het hart van de Medieval Mile is de Smithwick’s Experience gevestigd. Hier wordt al 300 jaar Smithwick Ale gebrouwen. Een uitgelezen kans om meer te weten te komen over bier brouwen vanaf het kloosterbier tot nu toe en natuurlijk om bier te proeven.

Rothe House

Rothe House in Kilkenny

Rothe House geeft je een uniek kijkje in een 17e eeuws koopmanshuis. Dit huis werd gebouwd tussen 1594 en 1610 en ziet er klein uit vanaf de staat, maar is in werkelijkheid heel groot. Het bestaat uit drie gebouwen die achter elkaar geplaatst zijn en eigendom waren van de rijke Rothe familie. Zowel het huis als de tuin zijn uitstekend gerestaureerd. Een uniek inkijkje in de high society van het middeleeuwse Kilkenny.

Dunmore Cave

Op ongeveer 11 km van de stad Kilkenny ligt nabij Ballyfoyle een van Ierland’s grootste kalksteengrotten. Volgens oude geschriften vond hier rond 928 een groot gevecht plaats waarbij Vikingen meer dan duizend inwoners die zich in de grot hadden verstopt ombrachten. Er zijn inderdaad veel archeologische vondsten hier gedaan, maar het is onduidelijk waarom de vikingen alle zilveren voorwerpen en munten niet hebben meegenomen. Hoe dan ook, een bezoekje is een mooie mengeling van geologie en geschiedenis.

Comfortabel Kilkenny in Ierland Ontdekken

Er gaat niets boven een comfortabele reis met het eigen vertrouwde vervoer naar Kilkenny in Ierland… Zo reis je bij Stena Line per ferry via Hoek van Holland naar Harwich en vervolgens over land naar Fishguard. Vanuit Fishguard maak je de overtocht naar Rosslare en rij je in de vakantiemodus naar Kilkenny. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van ons Landbridge arrangement; zo combineer je de overtocht Hoek van Holland – Harwich v.v. met één van de vier routes naar wens vanuit Engeland naar Ierland en terug vanuit Ierland naar Engeland voor één prijs. Er is altijd een overtocht die past bij jouw reisplannen. Laat je ons weten hoe het was? Alvast welkom aan boord!