Gratis attracties in Londen - Natural History Museum

Gratis activiteiten in Londen

Engeland | Geen reacties

Met de dure decembermaand voor de boeg, kunnen we allemaal wel tips gebruiken voor gratis activiteiten in Londen. Marieke van het Verkeersbureau VisitBritain heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

5x gratis attracties in Londen Lees ook: 5x gratis attracties in Londen >>

1. Natural History Museum

Dit museum, gratis te bezoeken, is echt een must-see zeker voor families. Het barst van de informatie en interactieve tentoonstellingen over alle dieren, van indrukwekkende dinosaurussen tot de kleinste insecten die ooit hebben geleefd. Op dit moment kun je de tijdelijke foto-tentoonstelling bekijken van de ‘Wildife fotograaf van het jaar’.

2. Changing of the guards

Changing the guards Londen

Deze typisch Britse happening mag je niet missen. Bijna dagelijks wisselt de wacht voor Buckingham Palace. Dit ritueel is al jaren een traditie en een fenomeen dat je zeker een keer gezien moet hebben. In de wintermaanden kun je om de dag terecht bij Buckingham palace voor deze ceremonie dus we raden je aan om deze website te checken voor de data en tijdstippen.

3. Gratis concert

Genieten van een optreden of mooie muziek? Bezoek dan het Southbank Centre want hier worden het hele jaar door regelmatig gratis optredens gegeven.  De mensen van het Southbank Centre zijn namelijk zo gepassioneerd over muziek en kunst, dat ze vinden dat dit voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daar kunnen we niet anders dan het mee eens zijn. Jazz, klassieke muziek, maar ook tentoonstellingen, dance en rock muziek komen aan bod. Bekijk de online agenda voor een optreden van jouw keuze op southbankcentre.co.uk.

4. Museum of London

Als je dan toch in Londen bent, wil je vast meer weten of de geschiedenis van de stad. Museum of London staat op 2 locaties (nu ook in the Docklands) en neemt je mee op reis terug in de tijd. Er worden extra activiteiten georganiseerd en regelmatig nieuwe thema-tentoonstellingen getoond. Zo kun je nu de Punk tentoonstelling bekijken of meer leren over de Great Fire of London die 350 jaar geleden gebeurde. Museum of Londen is echt een aanrader voor jong en oud.