Zonsondergang vanaf de Africa Mercy

Het klonk als een wonder toen het ziekenhuisschip aanmeerde

Engeland | Geen reacties

Jocelin van Madagscar was slechts 12 jaar oud, maar liep over van zorgen en angst. De tumor in zijn nek bleef met het verstrijken van de tijd groter worden. Hij droeg een sjaal om het te verbergen, beschaamd dat zijn vrienden de tumor zouden zien. 

De vader van Jocelin, Jean Paul kon nergens heen om zijn zoon te helpen. Lokale artsen stelden een operatie voor, maar als boer met weinig middelen zou hij nooit zo’n dure operatie kunnen betalen. Toen hoorde Jean Paul iets dat klonk als een wonder: er lag een ziekenhuisschip voor de kust dat gratis operaties aanbood. Hij bracht Jocelin naar het schip en leerde dat ze de tumor van zijn zoon konden genezen, zonder kosten.

Jean Paul was overweldigd door de vriendelijkheid van de artsen en verwonderde zich over alle geavanceerde apparatuur. Hij vertelde de bemanning dat hij nog nooit zoveel vreemdelingen had gezien die bij elke gelegenheid liefde toonden. Op de dag van de operatie van Jocelin wachtte hij geduldig op zijn beurt in de operatiekamer. Een paar uur later was hij tumorvrij.

Toen de verpleegsters Jocelin terugstuurden van de operatiekamer, was Jean Paul verbluft en overweldigd van vreugde. De tumor van zijn zoon was weg! De angst die ze beiden al zo lang voelden, werd nu opgeheven. “We hadden geen hoop” vertelde Jean Paul de bemanning van de Africa Mercy. “Jullie gaven ons hoop. Ik ben erg blij met dit resultaat. Bedankt en we zegenen jullie toekomstige reis.”

En de toekomstige reis gaat door! Bij Stena Line zijn we een buitengewoon trotse partner van Mercy Ships. We proberen onze rol te spelen bij het ondersteunen van hun levensreddende, levens veranderende werk op verschillende manieren. Zo helpen we bij het voeren van fondsenwervingscampagnes, het aanmoedigen van onze eigen werknemers om vrijwilligerswerk te doen en het verspreiden van de boodschap van het werk van Mercy Ships.

Meer weten over Mercy Ships en hun goede werk? Lees dan meer op ons blog.

Tags: