Stage Laetitia Brouwer bij Stena Line

‘Mijn Stena Line ervaring’

Engeland | Geen reacties

Persoonlijk denk ik dat veel kinderen altijd wel een soort van trots zijn geweest op de baan van hun ouders. Ik ben één van die kinderen en altijd trots geweest op mijn vaders werk. Hij werkt bij Stena Line, en dat is iets wat ik graag vertelde. Dat ik daardoor ‘vaak’ heb gevaren en één keer per jaar op één van de schepen bij sinterklaas op schoot mocht zitten en dan een cadeautje kreeg, was natuurlijk erg leuk!

Ik heb mooie herinneringen aan Stena Line en deze zijn veelal te danken aan (jawel..) mijn vader. De eerste keer dat ik voer was met Stena Line naar Engeland, met de toenmalige HSS. Dit was voor 2008 en dus heb ik er nog maar vage herinneringen van. Wat ik weet is dat het een mooie reis was.

Na de HSS heb ik altijd gevaren met de Stena Hollandica en Stena Britannica en dus altijd naar Engeland. Elke reis zorgde mijn vader ervoor dat we een kijkje konden nemen op de brug, dit vond ik altijd geweldig om te zien. Toen ik met school naar Cambridge ging met Stena Line, mocht ik die prachtige ervaring delen met mijn vriendinnen.

Met Stena Line naar Engeland

Dankzij Stena Line ben ik meerdere malen naar Londen geweest, een keer naar Cambridge en nog ergens in Engeland waarvan ik de naam niet meer weet. Als Engeland liefhebber ben ik hier erg dankbaar voor. Een van de mooiste reizen vond ik naar Londen gaan rond december. Rond deze tijd hangt overal kerstversiering en mooie verlichting. Het was maar één dag, desondanks was het fantastisch; we hebben veel gezien, wat  gewinkeld en het hoogtepunt was de musical CATS de we bezochten.

Naar Londen met kerst voor het kerstshoppen

Naast de geweldige reizen heb ik nog meer mooie herinneringen. Bijvoorbeeld als er een nieuw schip was. Dat vond ik altijd fantastisch, we mochten namelijk met mijn vader mee om het schip te bekijken. Maar als klein meisje was het hoogtepunt van de dag toch echt de cakejes.

Stage bij Stena Line

In juli 2015 zat ik in 4 Havo en moest toen een midweek stage lopen. Ik kon natuurlijk maar aan één bedrijf denken: Stena Line. Ik vroeg aan mijn vader of er iets mogelijk was en hij zou kijken wat hij kon doen. Dit resulteerde in het feit dat ik stage mocht lopen bij Stena Line in Harwich! Ik mocht de midweek verblijven bij de familie Newbiggin en mijn stage werd begeleid door Paul Newbiggin. Ik heb het erg leuk gehad daar en vooral het mensen inchecken en Engels praten vond ik super. Naast de stage heb ik ook een leuke tijd beleeft met de familie zelf, met o.a. zumba les en uit eten gaan. Ik heb een super tijd gehad.

Meelopen bij Stena Line

Nu zit ik in mijn eerste jaar van de HBO opleiding European Studies. Voor deze studie had ik een midweek vrij om iets te doen voor persoonlijke ontwikkeling. Natuurlijk leek het mij leuk om nog een stage te doen bij Stena Line. Het was weer gelukt en deze keer ‘gewoon’ op het kantoor in Hoek van Holland. Bijkomend voordeel was dat ik nu samen met mijn vader kon reizen.

Ook hier is het erg leuk maar anders dan de stage in Harwich. Dit keer zit ik op een andere afdeling en ik leer de afdeling marketing en sales (travel) kennen i.p.v. zelf werken. Mij is gevraagd om een verhaal te schrijven voor het blog, en dat is het artikel wat je nu leest. Mijn stage is inmiddels voorbij, en het was weer een geweldige ervaring.

Stena Line heeft mij veel leuks gegeven. Ik heb Stena Line als passagier meegemaakt en heb achter de schermen mogen kijken. Dit was mogelijk dankzij mijn vader, de stages en de mensen die mij op deze stages begeleid hebben. Hier ben ik ze voor altijd dankbaar voor.