Op zoek naar de Big Five van Bohuslän!

Engeland | Geen reacties

Bohuslän, gelegen aan de westkust tussen Göteborg en de Noorse grens, maakt zich klaar voor het schelpdieren seizoen. Deze provincie in het Zuid-Zweedse landsdeel Götaland verwelkomt iedereen voor de ultieme schelpdieren trip! Reis via een mooie boottocht op jacht naar de Big Five van Bohuslän; kreeft, garnalen, langoustines, mosselen en oesters! Eén garantie krijg je sowieso als je meegaat; alles wat je proeft is lokaal geproduceerd en ongelooflijk vers!

De schelpdieren trip van Bohuslän is gebaseerd op de beste schelpdieren in de wereld, mooiste plekken om deze op te eten en komt langs de verborgen plekjes om te verblijven in de unieke magische archipel van Bohuslän. Stel je een ruwe zee en een huilende wind voor, sfeervol gedekte tafels met aangestoken kaarsen en de allerlekkerste schelpdieren van de Zweedse westkust op je bord! Een sfeer die je nergens anders ter wereld tegen zal komen. Maak kennis met de Big Five van Bohuslän…

1. Langoustines

Langoustines in Bohuslan, Zweden

Langoustines worden het hele jaar door gegeten in Zweden. De schelpdieren trip omvat enkele prachtige mogelijkheden om langoustines te vangen. Met name in het voorjaar en de zomer een aanrader!

2. Garnalen

Garnalen kun je volgens de Zweden het beste uit een puntzak eten op een pier in Bohuslän. Echter eet men in Zweden garnalen het liefste op de meest populaire manier: in grote hopen op een grote snee brood met bij voorkeur een biertje. De schelpdieren trip door Bohuslän heeft ook een mogelijkheid om garnalen te vissen in de Gullmar Fjord.

3. Kreeft

Kreeft in Bohuslan, Zweden

Kreeft is ook één van de Big Five van Bohuslän. Zweden zijn gek op kreeft en hebben zelfs een heuse kreeft premiere voor deze luxe variant onder de schelpdieren. De kreeft premiere is die éne dag in de herfst wanneer de Zweedse wet zegt dat je kunt beginnen met het vangen van kreeften. De datum is altijd de eerste maandag na 20 september om 07.00 uur in de ochtend. Het is niet verwonderlijk dat op die dag de boten al vroeg in de ochtend op pad gaan om hun kreeften potten uit te zetten. De eerste vangst is het begin van een kreeft feest dat zowel op de lokale pieren als in de exclusieve restaurants wordt gevierd.

4. Oesters

Oesters in Bohuslan, Zweden

Het klimaat en de temperatuur van het water zijn de redenen waarom Zweden en Bohuslän veel eerste klasse oesters heeft. Veel hiervan worden geëxporteerd. De waarschijnlijk beste manier volgens de Zweden om van deze lekkernij te genieten is om ze in de avond één voor één te openen op een gladde klif ergens in Bohuslän, met een zonnestraaltje en een glas champagne in je hand.

5. Mosselen

In Nederland zijn we bekend met de mosselen, we begrijpen daarom maar al te goed dat deze deel uitmaken van de Big Five van Bohuslän! Deze kleine schaaldieren zijn heerlijk en voedzaam. In Zweden heeft de mossel heeft zelfs een eigen festival, de Zweden stemmen dan op het beste mossel recept. Wanneer je in Bohuslän bent kun je een aantal schelpdier trips vinden waarin je kunt genieten van deze lekkernij!