Arsenal stadion in Londen

Voetbal in Engeland

Engeland | Geen reacties

Voetbal en Engeland gaan hand in hand. Engeland huist zelfs het oudste voetbaltoernooi ter wereld, de FA Cup. De FA Cup werd al in 1871 geïntroduceerd en is tegenwoordig het belangrijkste voetbalbekertoernooi van Engeland. Wil je een kijkje achter de schermen en zelf ervaren hoe groot voetbal in Engeland is? Hef de FA cup in de lucht tijdens een populaire stadion tour bij deze stadions in Londen!

Arsenal Stadion Tour

Emirates Stadium van Arsenal in Londen

In 1886 besloten werknemers van de Woolwich Arsenal Armament Factory om een voetbalclub te stichten. Ze gingen aan de slag onder de naam ‘Dial Square’ en wonnen in 1889 the London Charity Cup, the Kent Senior Cup en de Kent Junior Cup. In 1925 zou Herbert Chapman de club voorgoed veranderen.

Het Arsenal stadion is tegenwoordig beroemd omdat het technologisch één van de meest geavanceerde stadions ter wereld is. Zo zie je tijdens de audiotour de kleedkamers van de spelers, de spelerstunnel, perskamer en zoveel meer! Bovendien krijg je toegang tot het spectaculaire museum waar je enkele unieke items kan bekijken, zoals the ‘Invincibles’ Premier League Trofee en Charlie George’s FA Cup shirt.

Dichtsbijzijnde metrohalte: Arsenal, Finsbury Park en Highbury & Islington

Chelsea Stadion Tour

Stamford Bridge stadion van Chelsea in Londen

In Stamford Bridge beleef je een onvergetelijke tijd! In het Chelsea Stadion maakt men gebruik van de meest gepassioneerde gidsen die op al je vragen een antwoord hebben. Je ziet de moderne kleedkamers, de perskamer, het museum en zoveel meer. Een grote favoriet is het vernieuwde museum waar je via interactieve touchscreens meer te weten komt over het verleden van de club en ook talloze historische items zoals cups en voetbalkledij kan bekijken.

Tijdens de tour wordt er bovendien ook meer uitleg gegeven over het uitbreiden van het stadion en waar Chelsea tijdens de verbouwing gaat spelen. Na de tour kan je bovendien de grote souvenir shop bezoeken waar je kleding in Chelsea stijl terugvindt.

TIP: Je ontvangt bij het starten van de tour een blauw sleutelkoord die je op het einde van je bezoek mag houden, zeker de moeite waard!

Dichtsbijzijnde metrohalte: Fulham Broadway

Wembley Stadion Tour

Wembley Stadium in Londen

Wembley is het grootste stadion in het Verenigd Koninkrijk en het tweede grootste in Europa. Het gebouw is vooral bekend vanwege de hoge boog die boven het terrein de Londense skyline versiert.

Tijdens de tour zie je onder andere de kleedkamers, de Royal Box en de 1966 tentoonstelling. Je komt ook meer te weten over de geschiedenis die wel terug gaat tot 1923. Een hoogtepunt tijdens de tour zijn de 90.000 lege zitplaatsen waar je in alle luxe in mag gaan zitten en even van het uitzicht mag genieten.

TIP: voor de tour start, neem dan buiten een foto voor het populaire Bobby Moore standbeeld.

Dichtsbijzijnde metrohalte: Wembley Park Station, Wembley Stadium Station en Wembley Central Station