Harry Potter Studio Tour Londen

De magische wereld van Harry Potter

Engeland | 5 reacties

Eén van de meest populaire attracties in Londen is de Harry Potter Studio Tour, een echte sensatie voor jong en oud! Vanaf 2017 pakt Warner Bros uit met nog meer tentoonstellingen. Dit jaar zijn er weer volop exposities waarvan je kunt genieten, we zetten ze op een rijtje!

7x Harry Potter must sees! Lees ook: 7x Harry Potter must sees! >>

Ga behind-the-scenes met Dobby

Vanaf 4 februari tot 31 maart 2017 kun je de geheimen ontdekken van iedereens favoriete elf, Dobby! Kom meer te weten over de techniek die gebruikt werd om dit fantastisch personage tot leven te brengen. Wist je dat Dobby werd gecreëerd door een tennisbal op een staafje te plaatsen die daarna werd aangepast met online technieken? Bovendien kun je Dobby op het grote scherm bewonderen en bootst hij alle bewegingen na die jij maakt, wat een aardige elf!

Het kostuum van de tovenaars

Vanaf 21 juli tot 4 september 2017 kun je nooit eerder geziene (magische) kledij bekijken in de studio’s! Tijdens het filmen, wel 10 jaar lang, werden er enkele prachtexemplaren tot leven gebracht, zoals de schoolkledij van Hogwarts en de baljurk van Hermione die zij droeg voor het Yule Bal. Bekijk het hele proces – vanaf het ontwerpen tot het eigenlijke kostuum – en kom meer te weten over het omtoveren van nieuwe kledij tot een historische garderobe!

De Zwarte Kunsten

Vanaf 27 oktober tot 6 november 2017 kun je je verdiepen in de wereld van De Zwarte Kunsten! Neem een toverstok en leer hoe je je kunt verweren tegen dooddoeners! Het is zelf mogelijk om door Diagon Alley te wandelen, dat wel heel eng is geworden… De lichten zijn namelijk gedoofd en je hoort muziek die vertelt dat er iets naars op komst is. De live-acteurs die ter plaatse rond wandelen, zijn bovendien volgelingen van Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden! Wat een spannend avontuur!


  • Samantha says:

    Ik ga ook dit jaar en vergeet niet the forbidden forest dat wordt geopend per half maart

  • Kim says:

    Pas geweest met tienerdochter, het was magisch en we hadden tijd tekort. Zo snel mogelijk nog een keer!

  • Steffi says:

    Wil het zeker bezoeken!
    Super artikel !

  • Mali-Ann says:

    Interessant en heel goed geschreven. Het maakt me best wel nieuwsgierig en ik zou het dolgraag bezoeken! Ik kijk al uit naar het volgende artikel.

  • Sarah says:

    Heel interessant artikel en goed geschreven ook. Het heeft me echt nieuwsgierig gemaakt.